Η σορός του εντοπίστηκε από τους δύτες του Λιμενικού το Σάββατο 19 Ιανουαρίου το μεσημέρι. Οι δύτες είχαν εντοπίσει τρια πιθανά σημεία, μετά την πτώση του μονοκινητήριου αεροσκάφους την περασμένη Τετάρτη και εντοπίστηκε σε ένα από αυτά.

Τραγικός επίλογος για τον άτυχο πιλότο που προέρχεται από την Πολεμική Αεροπορία.

Ποιος ήταν ο πιλότος Παναγιώτης Κεφάλας

Ο Παναγιώτης Κεφάλας κατάγεται από τα Ιωάννινα ενώ ήταν κάτοικος Πατρών. Εργαζόταν παλαιότερα ως μηχανικός και ήταν απόστρατος από την Πολεμική Αεροπορία.

Υπήρξε και καθηγητής Πανεπιστημίου. Ήταν παντρεμένος, με δύο παιδιά, σε γυμνάσιο και δημοτικό.

Το αεροσκάφος έκανε την πτήση από Πάτρα προς Μεσολόγγι. Ο πιλότος του μαιραίου μονοκινητήριου αεροσκάφους Παναγιώτης Κεφαλάς είχε τελευταία επικοινωνία στις 12:29 με το αεροδρόμιο της Ανδραβίδας.

Στις 13:20 και καθώς δεν είχε προσγειωθεί, δόθηκε συναγερμός, ενώ στις 13:24 τέθηκαν οι αρχές σε φάση κινδύνου.

Το διθέσιο ιδιωτικό αεροσκάφος φαίνεται ότι κατέπεσε στ’ ανοικτά του Κρυονερίου. Στις έρευνες συμμετείχε ελικόπτερο super puma και βιτζότρατες (αλιευτικά σκάφη) με κάμερες βυθού.

Το «θρίλερ» ξεκίνησε λίγο πριν τις 13.00 το μεσημέρι της Τετάρτης, όταν ένας ψαράς κάλεσε το Λιμενικό υποστηρίζοντας ότι είδε ένα μικρό αεροσκάφος να λαμβάνει καθοδική πορεία και να προσκρούει στη θάλασσα.

Ο ψαράς, μιλώντας στο aixmi-news, είπε: «Ακουσα ένα θόρυβο, είδα το αεροπλάνο να είναι πολύ χαμηλά, έκανε τούμπα στον αέρα και μετά βυθίστηκε δυστυχώς σχεδόν αμέσως».

Πηγή: https://www.google.gr/amp/s/, www.armyvoice.gr/