Συγκινητικό και ελπιδοφόρο μαζί είναι το μήνυμα που προκύπτει μετά την ολοκλήρωση, για όγδοη χρονιά, της δράσης μας «Γίνε μια μέρα Πρόσκοπος»!

Λυκόπουλα, Πρόσκοποι, Ανιχνευτές, μέλη Προσκοπικών Δικτύων, ενήλικα στελέχη συστημάτων, μέλη Επιτροπών Κοινωνικής Συμπαράστασης και μέλη Ενώσεων Παλαιών Προσκόπων της Περιφερειακής Εφορείας κάλεσαν τους πολίτες να γίνουν μια μέρα Πρόσκοποι, με άλλα λόγια να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη στους συνανθρώπους μας.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου: ”Κι εκείνοι ανταποκρίθηκαν στο έπακρο. Σε 20 διαφορετικά σημεία σε όλο το νησί (από του Τζάβρου μέχρι την Λευκίμμη) χαμογελαστοί πρόσκοποι καλούσαν τους πελάτες των super market να συμπεριλάβουν στα ψώνια της εβδομάδας και κάποια επιπλέον τυποποιημένα προϊόντα, προκειμένου στη συνέχεια να προωθηθούν σε συνανθρώπους μας που τα στερούνται και τα έχουν ανάγκη. Κι εκείνοι πρόθυμοι και το ίδιο χαμογελαστοί γέμισαν τα καλάθια μας αποδεικνύοντας ότι με το να δίνεις κερδίζεις περισσότερα. Τα είδη που συλλέχθηκαν (είδη διατροφής, ατομικής υγιεινής και καθαριότητας) έχουν ήδη προωθηθεί στους παρακάτω:

  • στο Συσσίτιο Κοινωνικού Παντοπωλείου και Αστέγων του Δήμου Κέρκυρας,
  • στη Δομή Ημερήσιας Φροντίδας Δήμου Κέρκυρας,
  • στα Κοινωνικά Παντοπωλεία της Ιεράς Μητρόπολης, των Καναλίων και του Ποταμού
  • στα ενοριακά συσσίτια των Ιερών Ναών των Τριών Μαρτύρων στη Γαρίτσα, του Αγ. Ελευθερίου στη Μανδρακίνα, του Αγ. Ιωάννη Λάζου και του Αγ. Γεωργίου στο Μαντούκι,
  • στο σπίτι του «Χαμόγελου του Παιδιού»,
  • στο Ορφανοτροφείο
  • στο Γηροκομείο
  • και σε συνολικά 18 μεμονωμένες άπορες οικογένειες που διακριτικά μας υποδείχθηκαν.

Ευχαριστούμε πολύ τους συμπολίτες μας που ανταποκρίθηκαν  στο κάλεσμα μας και τις επιχειρήσεις των πολυκαταστημάτων  τροφίμων (ΔΗΜΗΤΡΑ MARKET, ΚΑΖΙΑΝΗΣ, ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, DIELLAS, ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ LIDL, ΜΕΤΡΟ) που μας φιλοξένησαν στις εγκαταστάσεις τους και όλοι μαζί συνέβαλαν ώστε να πετύχει και φέτος η δράση Κοινωνικής Προσφοράς των Προσκόπων Κέρκυρας “Γίνε μια μέρα Πρόσκοπος”.