Στο λιμάνι της Κέρκυρας βρίσκεται από σήμερα το απόγευμα το παραδοσιακό ξύλινο σκάφος – Μουσείο Fatah Al Kheir του Κατάρ το οποίο ξεκίνησε το ιστορικό του ταξίδι στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αφρική εδώ και ένα μήνα. 

Το πλοίο υποδέχτηκε ο Δήμαρχος της Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή της  Φιλαρμονικής ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ και το ΧΟΡΕΥΤΙΚΌ συγκρότημα ΛΑΟΔΑΜΑΣ.

Αυτός είναι ο τέταρτος προορισμός του Fatah Al Kheir και είναι το μεγαλύτερο ταξίδι του. Η πρώτη φάση περιλαμβάνει επίσκεψη στα λιμάνια πέντε χωρών και συγκεκριμένα Τουρκία, Ελλάδα, Αλβανία, Κροατία και την Ιταλία.

Ξεκίνησε από το λιμάνι Babik της Κωνσταντινούπολης, με 16 ναυτικούς και θα επισκεφθεί 11 λιμάνια σε όλη την Ευρώπη και τη Βόρεια Αφρική.

Η διοργάνωση του ταξιδιού πραγματοποιείται με την στήριξη του Ιδρύματος Πολιτισμού Katara και έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει προς την πολιτιστική κληρονομιά του Κατάρ και ιδιαίτερα την ναυτιλία, θέλοντας να δείξουν ότι αποτελεί σημαντικό μέρος της ταυτότητας του τόπου.

Ένας ακόμα στόχος είναι να προωθήσει τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου FIFA του 2022.

Ο επικεφαλής της πρωτοβουλίας αυτή Yousef Mohamed al-Sada, δήλωσε ότι το πλοίο αποτελεί ένα «μουσείο που αντικατοπτρίζει την αυθεντικότητα της θαλάσσιας κληρονομιάς του Κατάρ».

Σημείωσε επίσης ότι το πλοίο διαθέτει μεγάλες οθόνες στις οποίες θα παρουσιαστούν οι εγκαταστάσεις και οι χώροι του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA του 2022.

Φωτογραφίες για το Corfutvnews: Fotis.