1η θέση και πάλι έφερε το Δημοτικό Σχολείο Άφρας στον διαγωνισμό εκπαιδευτικής Ρομποτικής Ιονίων Νήσων και προκρίθηκε στον τελικό στην Αθήνα.

Το θέμα του φετινού διαγωνισμού ήταν οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στις νησιωτικές περιοχές.

Σύμφωνα με ανάρτηση στο FACEBOOK του εκπαιδευτικού Σπύρου Μάμαλου: «Οι μαθητές (Αλέξανδρος Ζώτος, Στέλλα Θεοδωρίδου, Άρτεμις Λουμπράνου, Άγγελος Πηγής, Εμμανουέλα Ρέγγη, Νεφέλη Τσάβου) μαζί με τη δασκάλα τους κ.Ελευθερία Μαρίνη και τον εκπαιδευτικό πληροφορικής κ.Κώστα Δαγκλή επηρεασμένοι από το πρόβλημα τον σκουπιδιών στο νησί μας, την Κέρκυρα, σκέφτηκαν να ασχοληθούν με πιθανές λύσεις στο πρόβλημα των σκουπιδιών για τον τόπο τους την Κέρκυρα. 
Ο ανακυκλωτής μας (Το ρομποτάκι μας) με πρόγραμμα κίνησης και κλίσης μεταφέρει ανακυκλώσιμα υλικά (χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο) στο εργοστάσιο ανακύκλωσης που φτιάξαμε και μετά από κατάλληλη επεξεργασία με αγωγούς παράγεται ηλεκτρική ενέργεια η οποία μπορεί να καλύψει τις ανάγκες νησιωτικών περιοχών και ειδικά της Κέρκυρας ώστε να εκλείψει η χρήση λιγνήτη και να περιοριστεί το πρόβλημα των σκουπιδιών που ταλανίζει εδώ και χρόνια το νησί μας…!! 
Μπράβο στους μαθητές μας και τους εκπαιδευτικούς. Καλή επιτυχία στον τελικό της WRO Ελλάς και Cosmote στην Αθήνα στις 23 Φεβρουαρίου…».