Δύο καθηγητές του 3ου Γενικού Λυκείου Κερκύρας ταξίδεψαν στο Karlshamn της νότιας  Σουηδίας προκειμένου να λάβουν μέρος στην πρώτη διακρατική συνάντηση του νέου προγράμματος Erasmus+ που εγκρίθηκε στο σχολείο μας για τα σχολικά έτη 2019-2020.

Στη συνάντηση αυτή έγινε ο προγραμματισμός των κινητικοτήτων που πρόκειται να πραγματοποιηθούν τη διετία αυτή ,καθώς και κατανομή των αρμοδιοτήτων του κάθε σχολείου.

Θέμα του προγράμματος είναι η βιώσιμη πολυπολιτισμική κοινωνία. Οι εταίροι μας είναι άλλα πέντε δημόσια σχολεία από την Σουηδία ,τη Γερμανία, Ιταλία(Σικελία), Πορτογαλία και Ισπανία. Σε κάθε μια από τις κινητικότητες που πρόκειται να πραγματοποιηθούν θα συμμετέχουν και μαθητές, οι οποίοι θα έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν τα εκπαιδευτικά συστήματα και τον πολιτισμό των χωρών που θα ταξιδέψουν, καθώς και να έρθουν σε επαφή με μαθητές της ηλικίας τους, ανταλλάσοντας μαζί τους απόψεις και προβληματισμούς για το κοινό μέλλον της Ευρώπης.

Τα προγράμματα Erasmus+ αποτελούν μοναδική εμπειρία τόσο για τους μαθητές όσο και για του εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν.