Η Ελλάδα μετατρέπεται στον πλέον δημοφιλή τουριστικό προορισμό για φέτος το καλοκαίρι, στις κρατήσεις από την Αυστρία, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο διεθνής τουριστικός όμιλος «Thomas Cook».

Όπως επισήμανε ο ελληνικής καταγωγής διευθυντής Αυστρίας, της μητρικής εταιρείας «Thomas Cook», Ιωάννης Αφουκατούδης, η Ελλάδα προσφέρει κάθε είδος διακοπών, από τις ανέμελες διακοπές για δύο, μέχρι τις πλούσιες σε βιώματα διακοπές για την οικογένεια. Για τον λόγο αυτό, είναι κάθε καλοκαίρι ένας από τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς, καταλαμβάνοντας φέτος την κορυφή.

Πέραν της υπάρχουσας ευρείας προσφοράς του ομίλου για διακοπές στην Ελλάδα, το «Thomas Cook» την επέκτεινε εφέτος το καλοκαίρι, με 34 νέα ξενοδοχεία σε οκτώ νησιά και στην στεριά, ενώ και εφέτος υπάρχει μία νέα έκδοση του δημοφιλούς καταλόγου «Η ποικιλία της Ελλάδας» με προσφορές σε 14 μικρότερους ελληνικούς προορισμούς, όπως για παράδειγμα στη Θάσο, στην Κάρπαθο, τη Σάμο και τη Λέσβο.

Οι αυστριακές αερογραμμές (Austrian Airlines- AUA) ανακοίνωσαν πριν μερικές εβδομάδες την επέκταση του προγράμματος των πτήσεών τους προς ελληνικούς προορισμούς για το ερχόμενο καλοκαίρι. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το νέο θερινό πρόγραμμα για το 2017, πλέον θα συνδέονται συχνότερα με πτήσεις των αυστριακών αερογραμμών οι προορισμοί: Ρόδος, Ηράκλειο, Ζάκυνθος, Χανιά, Αθήνα και Κως.

Σε σχέση με το καλοκαίρι του 2016, ο αριθμός των εβδομαδιαίων πτήσεων της AUA προς ελληνικούς προορισμούς αυξάνεται κατά 12 επιπλέον και συνολικά θα υπάρχουν 49 πτήσεις της την εβδομάδα προς 17 προορισμούς στην Ελλάδα.