Σε σχόλιο με αφορμή την τοποθέτηση του Προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη προχώρησε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Όπως αναφέρει σε δελτίο τύπου: «Ο κ. Μητσοτάκης ερχόμενος στην Κέρκυρα για να στηρίξει την εκλεκτή του κόμματός του για την Περιφέρεια, υπέπεσε σε μεγάλα λάθη, τα οποία προκλήθηκαν είτε από άγνοια για τα ζητήματα των νησιών μας είτε εν γνώσει του ιδίου και των συνεργατών του, στο γνωστό ολισθηρό δρόμο που έχουν επιλέξει των fake news και της συκοφαντίας.
 
Αρχικά ο κ. Μητσοτάκης στην ομιλία του στην Κέρκυρα μας κατηγόρησε για “μνημειώδη ανικανότητα, ιδεοληψίες και αντιλήψεις ότι τα σκουπίδια μπορεί να τα μαζεύει διαφορετικά κάποιος αριστερός” κι ότι αφήσαμε “εκτεθειμένη την Κέρκυρα σε μια τεράστια υγειονομική βόμβα” την οποία η ΝΔ “θα πρέπει να απενεργοποιήσει την επόμενη ημέρα”.
Αν ο κ. Μητσοτάκης, που επιθυμεί να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, δεν γνωρίζει ούτε τις βασικές λειτουργίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθίσταται επικίνδυνος. Αν λέει ψεύδη παρότι γνωρίζει την αλήθεια είναι συκοφάντης.
Γιατί είναι γνωστό σε όλους ότι η διαχείριση των απορριμμάτων αποτελεί αρμοδιότητα του Α’ βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δηλαδή των Δήμων και όχι των Περιφερειών. Να υποθέσουμε ότι προκειμένου να στηρίξει την υποψηφιότητα της εκλεκτής του κας. Κράτσα – Τσαγκαροπούλου και να αντιμετωπίσει τα εσωκομματικά του προβλήματα στα Ιόνια Νησιά δεν βρήκε άλλο “μελανό” σημείο να μας προσάψει και αναγκάστηκε να προσφύγει σε ψεύδη;
 
Σε κάθε περίπτωση είχε δίκιο σε ένα σημείο ο κ. Μητσοτάκης. Ότι το πρόβλημα των απορριμμάτων “έπρεπε να έχει λυθεί πριν από πολλές δεκαετίες, είναι όμως δυστυχώς μια από τις εκκρεμότητες τις οποίες κληρονομούμε από το παρελθόν”. Είναι πράγματι,  μια εκκρεμότητα που έρχεται από το παρελθόν, όταν στις διοικήσεις της Περιφέρειας και των Δήμων  εναλλάσσονταν στελέχη του κόμματος του κ. Μητσοτάκη, οι οποίοι σπατάλησαν διαθέσιμους πόρους χωρίς να προσφέρουν, επί δεκαετίες, λύση στο φλέγον θέμα και αδιαφόρησαν για το μέλλον των νησιών μας και των κατοίκων. Δεν γνωρίζει ο κ. Μητσοτάκης ότι οι προκάτοχοί μας είναι ομόσταβλοί του και δεν φρόντισαν ούτε κατ΄ ελάχιστο να δώσουν λύση στην “τεράστια υγειονομική βόμβα” των απορριμμάτων, όπως την αναφέρει;
 
Υπάρχει όμως ακόμη ένα σημείο που αποδεικνύει την άγνοια ή ηθελημένη διασπορά fake news από πλευράς του κ. Μητσοτάκη. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Κέντρο Ειδικής Αγωγής και Επαγγελματικής Κατάρτισης “Η Μέλισσα” του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμΕΑ Κέρκυρας, ο κ. Μητσοτάκης και οι “εκλεκτοί” του ανέφεραν (αντιγράφουμε από την επίσημη ιστοσελίδα της ΝΔ) “το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η χρηματοδότηση καθώς δεν υπάρχει ενίσχυση μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ…”. Ο κ .Μητσοτάκης θα είχε ενημερωθεί, αν έμπαινε στον κόπο να συνομιλήσει πραγματικά με τους ανθρώπους που λειτουργούν επιτυχώς όλα αυτά τα χρόνια την “Μέλισσα” και δεν έκανε απλά περιπάτους για την τηλεοπτική κάμερα, ότι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων έχει εντάξει στο ΕΣΠΑ 2014 -2020 και χρηματοδοτεί το Κέντρο Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας ατόμων με Αναπηρία “Η ΜΕΛΙΣΣΑ”.
Η πράξη αυτή, με κωδικό ΟΠΣ 5002292 έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ιόνια Νησιά 2014-2020 στον άξονα προτεραιότητας “Κοινωνική Ένταξη, ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού και καταπολέμηση της φτώχειας και των διακρίσεων” και το ύψος της χρηματοδότησης είναι 691.200ευρώ. Φαίνεται ότι ο κ. Μητσοτάκης στα χνάρια της εκλεκτής του για τα Ιόνια Νησιά κας. Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, κάνει μνημειώδη λάθη, αποδεικνύοντας ότι δεν γνωρίζει καθόλου τα νησιά μας, τις δομές που λειτουργούμε, τις βασικές μας δράσεις και τις καθημερινές μας αγωνίες.
Η κα. Κράτσα, μετά την επισήμανσή μας για την γκάφα ολκής περί λειτουργίας Μουσείου Γιαλλινά φρόντισε να διορθώσει την σχετική ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα της. Ο κ. Μητσοτάκης θα διορθώσει τα δικά του λάθη;».

Η απάντηση της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Κέρκυρας

Άμεση ήταν η απάντηση της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Κέρκυρας. Σε ανακοίνωση τονίζει τα εξής: «Είναι μια πραγματική πρόκληση να μιλάει ο κ. Γαλιατσάτος για τον Πρόεδρο της ΝΔ κ. Μητσοτάκη.

Καλό θα ήταν ο κ. Γαλιατσάτος να βρει καμία καλή δικαιολογία για τον αρχηγό του, κ. Τσίπρα, και για τις δεσμεύσεις που πήρε 14 μήνες πριν στην Κέρκυρα (στο 7ο Περιφερειακό συνέδριο Ιονίων Νήσων για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση) και δεν υλοποιήθηκαν. Αντί να μιλάνε σήμερα για συκοφαντία και fake news αυτοί που τα εφηύραν…

Αρχικά το «3 κάλπες μια επιλογή» του 2014-2015 είναι αυτό που πιστώνεται την μεγάλη επιτυχία (!!!) στην πολιτική για τα απορρίμματα στην Κέρκυρα. Ανέτρεψε μια πολιτική ετών (αυτή που εσείς ψευδώς και συκοφαντικά λέτε ότι ήταν ανύπαρκτη – ευτυχώς υπάρχουν οι σχετικές Υπουργικές αποφάσεις -), η οποία έφτασε στο παρά 1 να λύσει το πρόβλημα, αλλά την ανέτρεψε η Δημοτική σας Αρχή και η Κυβέρνηση σας.

Και μην ξεχνάτε κ. Περιφερειάρχη, ότι μια από τις 3 κάλπες ήταν η δίκη σας…

Και επίσης μην ξεχνάτε ότι στην διαχείριση των απορριμμάτων έχετε συναρμοδιότητα. Ποιος αλήθεια αδειοδοτεί τους Χώρους Υγειονομικής Ταφής; Ποιος εγκρίνει τους Περιβαλλοντικούς όρους;

Επίσης είναι πραγματικά κρίμα να κάνετε «φτηνή» πολιτική με το Κέντρο Ειδικής Αγωγής και Επαγγελματικής Κατάρτισης «Η Μέλισσα». Γιατί η «Μέλισσα» και το έργο της είναι κάτι που κάνει την Κέρκυρα υπερήφανη. Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πήγε εκεί για να κάνει πολιτική, αλλά για να δει ιδίοις όμμασι το έργο που επιτελείται, καθώς και για να κάνει συζήτηση ουσίας με τους λειτουργούς της, όπως και έκανε. Και για ένα τόσο σπουδαίο έργο που επιτελείται εκεί κανένα χρηματοδοτικό πρόγραμμα δεν είναι αρκετό. Χρειάζεται διαρκής αρωγή από την Πολιτεία, κάτι για το όποιο η ΝΔ δεσμεύεται.

Σταματήσετε λοιπόν κ. Γαλιατσάτε την κακοπροαίρετη και ανούσια κριτική σας. Και αντιληφθείτε ότι η Επτάνησος δεν έχει ένα νησί, αλλά περισσότερα. Και ένα από αυτά λέγεται Κέρκυρα. Και άξιζε μεγαλύτερη φροντίδα από αυτήν που της προσφέρατε τα τελευταία 4 χρόνια».