Την παρέμβαση του Περιφερειάρχη Ι..Ν. Θ. Γαλιατσάτου προκάλεσαν οι αναφορές του Δημοτικού Συμβούλου Νίκου Γκούση, στο πλαίσιο της χθεσινής εκπομπής «ΛΟΓΟΣ ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ», με αφορμή τα ποσοστά που έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Νότια Κέρκυρα.

Ο κ. Γαλιατσάτος με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook τονίζει χαρακτηριστικά τα εξής: «πρόκειται για μεγάλη πολιτική αγυρτεία! 
Αυτοί που με την ιδιότητα του κομματικού στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξαν κάθε αντιδραστική φωνή στον νότο της Κέρκυρας, που ανέχτηκαν και κάλυψαν απόλυτα φασιστικές συμπεριφορές και ποινικού χαρακτήρα ενέργειες των ομάδων κρούσης, αυτοί που βάφτισαν όλη αυτή την αθλιότητα της καταστροφής της δημόσιας περιουσίας και του τραμπουκισμού ορισμένων ως “κίνημα”, αυτοί λοιπόν που ενεργούσαν έτσι γνωρίζοντας απολύτως ότι η θέση του ιδίου του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης του ήταν ακριβώς στον αντίποδα είχαν ένα και μόνο στόχο: Την εξαργύρωση των “υπηρεσιών” τους αυτών στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές και την διεκδίκηση της διαχείρισης των υποθέσεων του δήμου Νότιας Κέρκυρας. 
Ευτυχώς για τον τόπο η ιδιοτελής πολιτική τους απάτη δεν έγινε δεκτή από τους πολίτες της Νότιας Κέρκυρας. Τόσο αυτοί, όσο και οι “αυθεντικοί” εκπρόσωποι των δήθεν κινημάτων που επίσης κατήλθαν στον εκλογικό στίβο της Νότιας Κέρκυρας , απέτυχαν.
Γιατί τα γράφω αυτά ; γιατί σε αποψινή εκπομπή αυτοί οι ιδιοτελείς πολιτικοί αγύρτες ,που τους “πληρώνει” ο Νότος αλλά και ολόκληρη η Κέρκυρα , εμφανίστηκαν αφ ενός ως τιμητές των πάντων , προσώπων και θεσμών και αφ ετέρου ως υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ οσμιζόμενοι προφανώς εξελίξεις στον εσωκομματικό χώρο!
Μην κάνετε όνειρα κύριοι!».