«Άστραψε & βρόντηξε» ο πρώην Περιφερειάρχης και επικεφαλής της «ΑΝ.Α.Σ.Α.» για την απόρριψη της πρότασής του στο Περιφερειακό Συμβούλιο για… επιστροφή ποσού άνω του 1,5 εκατ.€ στην τοπική κοινωνία της Ιθάκης ελέω του λιμανιού στον Πίσω Αετό.

Ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος στάθηκε στην άρνηση των παρατάξεων, τόσο της Περιφερειάρχη, Ρόδης Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, όσο κι εκείνων των Σπύρου Σπύρου και Αλέξανδρου Αλεξάκη, στο να διατεθεί ολόκληρο το ποσό, το οποίο τελεσίδικα επιστρέφεται στην Π.Ι.Ν. από τις εγγυητικές επιστολές του αναδόχου εργολάβου για το έργο στο λιμάνι του Πίσω Αετού, προκειμένου να «αποζημιωθεί» η τοπική κοινωνία της Ιθάκης με έργα υποδομής.

Αναλυτικά όλα όσα σχολίασε ο επικεφαλής της  «ΑΝ.Α.Σ.Α.» και πρώην Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων μέσω της προσωπικής του σελίδας στο Facebook:

«ΟΧΙ ΚΡΑΤΣΑ-ΣΠΥΡΟΥ-ΑΛΕΞΑΚΗ στην χρηματοδότηση της ΙΘΑΚΗΣ

Στο χθεσινό ΠΣ (23/12) γράφτηκε ένα ακόμη κεφάλαιο στην περιπετειώδη εξέλιξη του έργου του λιμανιού στον Πίσω Αετό Ιθακης.

Καταγράφτηκε η αποφασιστική στάση της περιφερειακής αρχής ΑΝΑΣΑ απέναντι σε ένα εξαιρετικά ασυνεπή και μη συνεργάσιμο εργολάβο που ζητούσε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ επι πλέον για να προχωρήσει τις εργασίες και τον οποίο ας σημειωθεί είχε υποστηρίξει με κάθε τροπο η περιφερειακή αρχή Σπυρου.

Τον Οκτώβριο 2014 ένα μόλις μήνα μετα την ανάληψη των καθηκόντων μας ο εργολάβος κηρύσσεται έκπτωτος , τον Δεκέμβριο 2014 η οικονομική επιτροπή επικυρώνει την έκπτωση και τον Ιανουάριο του 2015 ζητείται απο την ΠΙΝ η είσπραξη των εγγυητικών επιστολών του αναδόχου.

Τέσσερα χρονια μετα η υπόθεση τελεσιδικει και η Περιφέρεια θα εισπράξει το ποσον 1.558.354,38 ευρώ!

Όταν πριν μερικούς μήνες μας γνωστοποιήθηκε η τελεσίδικη δικαστική απόφαση δηλώσαμε ευτυχείς ως ΑΝΑΣΑ και δεσμευθήκαμε ότι ΟΛΟ το ποσον θα διατεθεί για έργα υποδομής της ΙΘΑΚΗς και μόνο , ως αναγνώριση της ζημιάς που υπέστη απο τις ανακολουθίες των προηγούμενων αυτοδιοικητικών αρχών και της πολυετούς ταλαιπωρίας των κατοίκων και των επισκεπτών από την έλλειψη ενός σύγχρονου και ασφαλούς λιμανιού .

Στο χθεσινό συμβούλιο επαναλάβαμε την ίδια πρόταση και ζητήσαμε την στήριξη όλων: ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ.

Πλην όμως η πρόταση μας απερρίφθη από την περιφερειακή πλειοψηφία Κρατσα-Σπυρου- Αλεξάκη .

Μας έκανε εντύπωση:

1. Η στάση των άλλων παρατάξεων και

2. Η απουσία του επάρχου Ιθάκης από ένα τόσο κρίσιμο για τα συμφέροντα της ΙΘΑΚΗΣ θέμα».