Με ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα, ο πρώην Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος δηλώνει μεταξύ άλλων, πως ένας κύκλος έκλεισε και ήδη έχει αρχίσει ένας καινούριος, ενώ τονίζει πως αισθάνεται εκείνος και οι συνεργάτες του υπερήφανοι για την προσπάθειά τους.

Η δήλωση του Θ. Γαλιατσάτου: «Χθες το βράδυ έκλεισε και τυπικά ο πενταετής κύκλος της περιφερειακής αρχής της ΑΝΑΣΑ, 2014-2019.

Η 31η Αυγούστου 2019 μας επιφύλασσε δυο σημαντικές εκδηλώσεις της ΠΙΝ που απευθύνονταν στην διατήρηση και διεύρυνση της συνοχής, στην νέα γενιά, στο μέλλον αυτού του μικρού και όμορφου τόπου που ζούμε και δημιουργούμε.

Η πρώτη ήταν η ολοκλήρωση της εκτύπωσης του Εγχειριδίου της Ιστορίας των Ιονίων Νήσων και η παράδοση του στην εκπαιδευτική κοινότητα για γνώση και διδασκαλία.

Η δεύτερη ήταν οι αγώνες ποδοσφαίρου στο 4ο τουρνουά Ιονίων Νήσων, ένα θεσμό επικοινωνίας, αλληλεγγύης, γνωριμίας και αθλητισμού των νέων ανθρώπων που καθιερώσαμε, που ολοκληρώθηκαν κυριολεκτικά στις 12 παρά ΄πέντε της 31ης Αυγούστου 2019 στο δημοτικό στάδιο της Ζακύνθου.

Κλείσαμε αυτόν τον κύκλο της διαχείρισης των τοπικών υποθέσεων της ΠΙΝ έχοντας βαθιά πίστη ότι πράξαμε το καθήκον μας απέναντι στους πολίτες και τον τόπο, εργαζόμενοι γι αυτό μέχρι το τελευταίο λεπτό της θητείας μας.

Λάθη υπήρξαν, σίγουρα κάποιοι και κάποιες θα ένιωσαν αδικημένοι από τις αποφάσεις μας και τις επιλογές μας. Όλα όμως έγιναν στην βάση μιας θετικής προοπτικής και σίγουρα χωρίς δεύτερες σκέψεις.

Ευχαριστούμε όσες και όσους συνεργάστηκαν και συμπορεύτηκαν μαζί μας στην συναρπαστική αυτή διαδρομή, είτε στην βάση της κοινής πολιτικής αφετηρίας, είτε στο υπηρεσιακό επίπεδο , είτε στην κινηματική και κοινωνική διεργασία.

Αισθανόμαστε υπερήφανοι για την προσπάθεια μας, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ξέφυγε από την απομόνωση και την μιζέρια, προχωρεί δυναμικά σ ένα φωτεινό μέλλον κι αυτό έχει την σφραγίδα της πενταετούς παρουσίας και δράσης της ΑΝΑΣΑ!

Ένας νέος κύκλος άρχισε ήδη.

Θα είμαστε στην πρώτη γραμμή , εμείς όλοι και όλες της ΑΝΑΣΑ
με συλλογικότητα, αλληλεγγύη για την κατοχύρωση της δημοκρατικής προοδευτικής και ριζοσπαστικής πορείας των Ιονίων Νήσων».