Και όμως η ανικανότητα των ΣΥΡΙΖΑικής ταυτότητας και προέλευσης αυτοδιοικητικών αρχών Α’ και Β’ βαθμού κατόρθωσαν το ακατόρθωτο, να «διεθνοποιηθεί» το πρόβλημα που δημιούργησε η ανεπαρκής και αναποτελεσματική διοίκηση του με τα σκουπίδια που έχουν κατακλύσει το νησί. Κατά το κοινώς λεγόμενο, γίναμε διεθνώς… βούκινο και κανείς δεν κοκκινίζει από ντροπή, αλλά βρίσκονται και κάποιοι που μας κουνούν το δάχτυλο.

Και όμως αυτή είναι η μία όψη του θεού Ιανού. Η άλλη είναι ότι, αποδεικνύεται το μεγαλείο της Κέρκυρας, που είναι ένα νησί το οποίο το αγαπάνε όσοι το έχουν επισκεφθεί. Δεν ξέρω βέβαια, αν το αγαπάνε όσοι μένουν; Αυτό είναι ένα ερώτημα το οποίο μένει να αποδειχτεί.

Ένας Άγγλος υπήκοος, ο οποίος επισκέπτεται το νησί, απέστειλε επιστολή προς την Βασίλισσα της Αγγλίας με την οποία επιστολή, ζητά την βοήθεια της για την επίλυση του προβλήματος των σκουπιδιών.
Αυτή η επιστολή αποτελεί Παγκόσμια πρωτοτυπία, δεν έχει ξαναγίνει, ένας υπήκοος ξένου κράτους, βέβαια στο νησί υπάρχει ισχυρή βρετανική παροικία 10.000 περίπου κατοίκων, να ζητά από την κυβέρνηση του να παρέμβει για να λυθεί ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει άλλο κράτος.

Είναι αποδεικτικό της αγάπης που νιώθουν για την Κέρκυρα και τα φιλελληνικά συναισθήματα που νιώθουν, αλλά και απόδειξη της ανικανότητας των αρμοδίων να πράξουν το αυτονόητο.

Δεν ξέρω πρέπει να λυπάσαι ή να χαίρεσαι. Μια ντροπή πάντως εμείς τη νιώθουμε, οι κατέχοντες την εξουσία τι;

*Η επιστολή δημοσιεύθηκε στο Facebook από την Έλενα Σαγιαδινού.