«Παρουσία του Διοικητή του Νοσοκομείου Κέρκυρας Φοίβου Κακαβίτσα, μελών του Δ.Σ. του Ιδρύματος και στελεχών της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος υπέγραψε την προμήθεια και εγκατάσταση αξονικού τομογράφου 64 τομών, προϋπολογισμού 600.000€ στο Νοσοκομείο Κέρκυρας. Το έργο χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Ιονίων Νήσων και έχει καταληκτική ημερομηνία 31/12/2018».

Το παραπάνω είναι απόσπασμα από το δελτίο τύπου της Περιφέρειας πριν ακριβώς από έναν χρόνο στις 19 Μαΐου του 2017. Άρα σύμφωνα με το δελτίο τύπου, μέχρι στο τέλος του χρόνου θα έπρεπε να είχαμε τον αξονικό τομογράφο 64 τομών. Και αυτό έχει μεγάλη σημασία για την λειτουργία του Νοσοκομείου και για να σταματήσει το καραβάνι των μεταναστών υγείας να «ταξιδεύει» για τα Γιάννενα. Θα το εξηγήσω στη συνέχεια.

Αμ δε, που θα πάρουμε τον 64 τομών αξονικό. Ένα 16 αρή παλιάς τεχνολογίας μας στέλνει το Υπουργείο Υγείας και αν μας αρέσει. Και οι «επαναστάτες», όταν ήταν στην αντιπολίτευση ΣΥΡΙΖΑιοι το κάνουν γαργάρα και το δέχονται. Και εμείς θα συνεχίσουμε να ταξιδεύουμε για την υγεία μας στα Γιάννενα και αλλού.

Τα ψέματα των ΣΥΡΙΖΑΙων δεν έχουν τελειωμό. Έλεος ρε παιδιά, μπροστά σας ο Πινόκιο είναι … γατάκι. Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν για να απαντήσουν στον Μπούκα, τον Πρόεδρο της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών που αποκάλυψε το γεγονός της υποβάθμισης του Νοσοκομείου της Κέρκυρας γράφουν το εξής καταπληκτικό, που έρχεται σε αντίθεση με το δελτίο τύπου της Περιφέρειας.

Γράφει λοιπόν το δελτίο τύπου: «Το Νοσοκομείο της Κέρκυρας βρίσκεται στις λίστες προμηθειών του Υπουργείου Υγείας για αξονικό 16 τομών, αλλά ταυτόχρονα συνεχίζει και τις τεχνικές διαβουλεύσεις που απαιτούνται για αγορά αξονικού 64 τομών μέσω ΕΣΠΑ, παρότι αυτές είναι χρονοβόρες». Βρε Πινόκιοι για ποιες χρονοβόρες διαδικασίας μας μιλάτε, αφού ο Περιφερειάρχης λέει ότι στις 31-12-2018 λήγει η προθεσμία που θα μπορούσαμε να προμηθευτούμε τον 64 τομών αξονικό τομογράφο. Έλεος. Μπροστά σας ο Γεωργιάδης είναι γατάκι, στο να κάνει το μαύρο άσπρο. Έχετε 6 μόνο μήνες για να προκηρύξετε τον διαγωνισμό και να προμηθευτείτε τον 64αρη αξονικό τομογράφο, πράγμα αδύνατο.

Η αλήθεια ποια είναι; Ο Περιφερειάρχης όντως ενέταξε στο ΕΣΠΑ την προμήθεια του 64αρη αξονικού, αλλά η Διοίκηση του Νοσοκομείου και το Υπουργείο Υγείας, καθ’ ύλην αρμόδιοι, ΟΥΔΕΠΟΤΕ προχώρησαν στον διαγωνισμό. Τουλάχιστον οι προηγούμενοι έκαναν τον διαγωνισμό, αλλά σταμάτησε μετά την ένσταση που κέρδισε στα δικαστήρια η μια από τις δύο εταιρείες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό.

Και γιατί είναι σημαντικός ο 64αρης τομογράφος; Αν τον προμηθευόμασταν και η διοίκηση προχωρούσε στην λειτουργία του Αιμοδυναμικού τμήματος, κάτι που δεν προβλέπεται από το νέο Οργανισμό που ψηφίστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ, τότε δεν θα αναγκαζόταν να φύγουν τόσοι Κερκυραίοι για τα νοσοκομεία των Ιωαννίνων. Επίσης με τον 64αρη αξονικό θα γινόταν και άλλες ιατρικές πράξεις, που προφανώς δεν γίνονται με τον 16αρη.

Έλεος. Ζητήστε και μια συγνώμη από τους Κερκυραίους για όλα αυτά τα ψέματα που τους λέτε…