Τα πρώτα ονόματα των υποψηφίων που θα κατέβουν στις εθνικές εκλογές του 2019, έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα η ηγεσία της ΝΔ.

Πρόκειται για στελέχη της που είχαν μέχρι σήμερα θέσεις ευθύνης στο κεντρικό οργανωτικό σχήμα της ΝΔ.

Συγκεκριμένα «πρόκειται για γραμματείς της ΝΔ, αναπληρωτές γραμματείς, αναπληρωτές εκπροσώπους, αλλά και στενούς συνεργάτες και συμβούλους του προέδρου της ΝΔ τους οποίους ο κ. Μητσοτάκης επιθυμεί να ευχαριστήσει προσωπικά για τη μέχρι τώρα συμβολή τους», όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Πειραιώς.

Παράλληλα η ΝΔ σήμερα ανακοινώνει και τις περιφέρειες στις οποίες θα πολιτευθούν οι εν ενεργεία βουλευτές της τής πρώην Β΄ Αθήνας, του Υπ. Αττικής, του ψηφοδελτίου Επικρατείας, αλλά και εκείνοι που προσχώρησαν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.

«Την ώρα που η κυβέρνηση-κουρελού προσπαθεί να επιβιώσει με υλικά και μεθόδους του παρελθόντος, η ΝΔ κάνει πράξη την πλήρη ανανέωση του οργανωτικού της σχήματος ενόψει των επικείμενων εκλογών» αναφέρει η ΝΔ.

Τέλος αύριο θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις των νέων γραμματειών, και των δεκάδων νέων στελεχών που θα δώσουν από την πρώτη γραμμή τις εκλογικές μάχες του 2019. Ενδεικτικό της ριζικής ανανέωσης, σημειώνει η Πειραιώς, είναι ότι το νέο σχήμα θα απαρτίζεται από νέα πρόσωπα σε ποσοστό 73%, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι τα 42 έτη.

Σε ό,τι αφορά τα πρόσωπα, συνολικά 19 άτομα από τον κομματικό μηχανισμό (γραμματείς Τομέων, εκπρόσωποι και σύμβουλοι του Κυριάκου Μητσοτάκη κτλ.) θα είναι υποψήφιοι στις βουλευτικές εκλογές.

Ανάμεσά τους, οι αναπληρωτές εκπρόσωποι Τύπου, Κώστας Κυρανάκης (Νότιος Τομέας Β’ Αθήνας) και Νίκος Ρωμανός (Βόρειος Τομέας Β’ Αθήνας), ο σύμβουλος επικοινωνίας του προέδρου της ΝΔ, Μακάριος Λαζαρίδης (Καβάλα), ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Σάκης Ιωαννίδης (Βόρειος Τομέας Β’ Αθήνας), ο γραμματέας Αυτοδιοίκησης, Τάσος Γαϊτάνης (Νότιος Τομέας Β’ Αθήνας), ο σύμβουλος του προέδρου της ΝΔ για θέματα επιχειρηματικότητας και πρώην βουλευτής, Σπήλιος Λιβανός (Αιτωλοακαρνανία), ο γραμματέας Παραγωγικών Τομέων, Βασίλης Ξυπολυτάς (Βόρειος Τομέας Β’ Αθήνας), ο πρώην γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού, Γιάννης Οικονόμου (Φθιώτιδα), η γραμματέας σχέσεων Κοινωνίας-Κόμματος, Ζωή Ράπτη (Βόρειος Τομέας Β’ Αθήνας), ο καθηγητής του Παντείου και σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη, Άγγελος Συρίγος (Α’ Αθήνας), ο αναπληρωτής γραμματέας Διεθνών Σχέσεων, Τάσος Χατζηβασιλείου (Σέρρες) και άλλοι.

Από τους νυν βουλευτές, ενδιαφέρον έχει η «μετακόμιση» της Κατερίνας Μάρκου στο ευρωψηφοδέλτιο, στο οποίο θα συμπεριληφθούν επίσης ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και η Άννα Μισέλ-Ασημακοπούλου. Ο Χάρης Θεοχάρης θα είναι υποψήφιος στο Νότιο Τομέα της Β’ Αθήνας, ενώ Ιάσονας Φωτήλας και Γιώργος Κατσιαντώνης στις περιφέρειες όπου εξελέγησαν με Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων, πριν προσχωρήσουν στη ΝΔ, αντίστοιχα (Αχαΐα και Λάρισα).

Από τους νυν βουλευτές Επικρατείας, η Νίκη Κεραμέως κατευθύνεται στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθήνας, ο Βασίλης Οικονόμου στην περιφέρεια Ανατολικής Αττικής, ο Δημήτρης Σταμάτης στην Α’ Θεσσαλονίκης και ο Θόδωρος Φορτσάκης στην Α’ Αθήνας.

Από τους βουλευτές Β’ Αθήνας, στο Βόρειο Τομέα θα είναι υποψήφιοι οι αντιπρόεδροι, Κωστής Χατζηδάκης και Άδωνις Γεωργιάδης και ο Γιώργος Κουμουτσάκος. Στο Δυτικό Τομέα ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο Γεράσιμος Γιακουμάτος. Στο Νότιο Τομέα η Σοφία Βούλτεψη, ο Νίκος Δένδιας, ο Γιάννης Καλλιάνος και η Άννα Καραμανλή. Τέλος, στην Ανατολική Αττική Γιώργος Βλάχος, Μάκης Βορίδης και Γεωργία Μαρτίνου και στη Δυτική Αττική ο Θανάσης Μπούρας.