Με τη συμμετοχή 160 και πλέον μαθητών – μαθητριών πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη (5/6) οι Αγώνες Εργομέτρων Κωπηλασίας Δημοτικών Σχολείων Κέρκυρας.

Οι αγώνες, που έγιναν στην αυλή του 7ου Δημοτικού Σχολείου, συνδιοργανώθηκαν  από την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων Κέρκυρας & το ΝΑΟΚ. Σε αυτούς συμμετείχαν επτά Δημοτικά σΣχολεία (4o-6o-7o-10o-11o-12o & 14o).

Στον προαύλιο χώρο του 7ου Δ.Σ. είχαν τοποθετηθεί πέντε εργόμετρα σε τρεις σειρές. Τα σχολεία χωρίστηκαν σε 16 ομάδες των δέκα αθλητών, οι οποίες πήραν μέρος στην εργομετρική σκυταλοδρομία κωπηλασίας 2000μ (200μ κάθε αθλητής).

Οι ομάδες βαθμολογήθηκαν ανάλογα με τον χρόνο. Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων την πρώτη θέση της Γενικής κατάταξης κατέκτησε το 11ο Δημοτικό Σχολείο, δεύτερο κατετάγη το 12ο Δημοτικό Σχολείο και τρίτο το 4ο Δημοτικό Σχολείο (Αθηναγόρειο).

Συντονιστής της όλης εκδήλωσης ο προπονητής κωπηλασίας του Ναυτικού Ομίλου Κέρκυρα, γυμναστής Γιώργος Νοταρόπουλος. Στους αγώνες ήταν παρών και ο ομοσπονδιακός προπονητής κωπηλασίας και παγκόσμιος πρωταθλητής Απόστολος Γκουντούλας.

Ο ΝΑΟΚ, που για ένδεκα συνεχόμενα χρόνια συντελεί στην πραγματοποίηση της διοργάνωσης, η οποία πλέον έχει γίνει θεσμός στον τοπικό σχολικό αθλητισμό, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την ΟΕΣΑΔ, τη σχολική σύμβουλο, τη διεύθυνση Αβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και τους διευθυντές και γυμναστές των σχολείων, που συμμετείχαν στους αγώνες.