Έκτακτη συνάντηση είχε ο βουλευτής Κέρκυρας Κ. Παυλίδης μαζί με τον Δήμαρχο Κέρκυρας Κ. Νικολούζο, με τον διευθυντή του γραφείου της Υπ. Πολιτισμού κ. Β. Πολίτη. Κυρίαρχο ζήτημα ήταν το μεγάλο πρόβλημα με τη φύλαξη των αρχαιολογικών χώρων και κυρίως του Παλαιού Φρουρίου και τον ενδεχόμενο κίνδυνο ακύρωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων του καλοκαιριού.

Με δεδομένη την έλλειψη προσωπικού φυλάκων αρχαιολογικών χώρων ο κ. Πολίτης ενημέρωσε ότι άμεσα δρομολογείται Υπουργική Απόφαση για την δυνατότητα κάλυψης των υπερωριών τους, ώστε με το υπάρχον προσωπικό να λειτουργήσει το Φρούριο και τις απογευματινές ώρες με σκοπό να αποφευχθεί το ενδεχόμενο ακύρωσης των πολιτιστικών εκδηλώσεων και η απώλεια δημοσίων εσόδων. Το κονδύλι έχει προβλεφθεί και σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων και το αντίστοιχο προσωπικό θα ληφθούν όλες οι απαραίτητες πρωτοβουλίες για να γίνει δυνατή η πραγματοποίηση των εκδηλώσεων αυτών.

Επίσης συζητήθηκε η δυνατότητα παραχώρησης του Art Cafe στο Δήμο Κέρκυρας -με τη διαδικασία της προγραμματικής σύμβασης- ώστε να επαναλειτουργήσει ο χώρος στα πλαίσια των πολιτιστικών δράσεων του. Παράλληλα, σχετικά με το νέο Φρούριο συζητήθηκε το σύνθετο και προβληματικό καθεστώς ιδιοκτησίας και διαχείρισης του. Δημιουργήθηκαν προοπτικές ,επίσης μέσω προγραμματικών συμβάσεων, ώστε να μπορέσει ο Δήμος να έχει την κύρια ευθύνη στη διαχείριση, συντήρηση και αξιοποίηση του.

Τέλος, έγινε συζήτηση και για το Μουσείο Τυπογραφίας, μία υπόθεση που βρίσκεται σε εκκρεμότητα αρκετά χρόνια. Θα υπάρξουν πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα συνάντησης όλων των ενδιαφερομένων μερών ώστε να αξιολογηθεί η δυνατότητα σχεδιασμού και υλοποίησης αυτής της προσπάθειας.