Πολύ σημαντική για το αναπηρικό κίνημα χαρακτηρίζει ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων ΑμΕΑ Κέρκυρας, την τοποθέτηση του Λεωνίδα Ρουμπάτη στη θέση του Διοικητή του Νοσοκομείου Κέρκυρας.

Στην επιστολή ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Κέρκυρας «συγχαίρει το καταξιωμένο στέλεχος του αναπηρικού κινήματος, πρόεδρο του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ Ιωαννίνων, πρόεδρο Θαλασσαιμίας Ιωαννίνων και  μέλος του ΔΣ της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Ηπείρου – Β. Ιονίου  για τη νέα του θέση ως Διοικητής του Νοσοκομείου Κέρκυρας και του εύχεται  καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο του.
Η επιλογή του κ. Λεωνίδα Ρουμπάτη είναι σημαντική για το αναπηρικό κίνημακάνοντας πράξη το σύνθημα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία για διεκδίκηση της  συμμετοχής των μελών της στα κέντρα λήψης αποφάσεων.  Γνωρίζοντας πολύ καλά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία και ιδιαίτερα τα άτομα με χρόνιες παθήσεις και πολλαπλές αναπηρίες στη νοσοκομειακή περίθαλψη, ευελπιστούμε να γίνει πράξη η παλαιόθεν διεκδίκηση του Συλλόγου για λειτουργία μονάδας οδοντοθεραπείας για άτομα με βαριές και πολλαπλές αναπηρίες».