Την Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Κέρκυρας, Νικολέττα Πανδή επισκέφθηκε ομάδα ομογενών μαθητών με τους συνοδούς καθηγητές τους, από το Adelaide High School της Αδελαΐδας της Αυστραλίας.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Χρήστος Μωραΐτης.

Οι μαθητές βρίσκονται αυτές τις ημέρες στην Ελλάδα και στην Κέρκυρα λόγω της αδελφοποίησης του σχολείου τους με το 7ο Γυμνάσιο Κέρκυρας.

Έγινε μια ευρεία συζήτηση με τους καθηγητές και τους μαθητές τόσο για την ιστορία, τον πολιτισμό και την οικονομία της Κέρκυρας όσο και για τον τρόπο ζωής των Ελλήνων ομογενών στην Αυστραλία.

Συγκεκριμένα, το 7ο Γυμνάσιο φιλοξενεί δώδεκα ομογενείς μαθητές και δύο καθηγητές από το High School of Adelaide για το διάστημα από 28 Απριλίου έως 3 Μαϊου 2018.

Το σχολείο έχει αδελφοποιηθεί με το σχολείο της Αδελαϊδας από τον Απρίλιο 2013. Όπως το 2013 και το 2016, έτσι και φέτος, οι μαθητές φιλοξενούνται από οικογένειες μαθητών του σχολείου το οποίο έχει οργανώσει ένα πρόγραμμα για να γνωρίσουν τα παιδιά του Γυμνασίου της Αδελαϊδας την Κέρκυρα, τους ανθρώπους της και τον πολιτισμό της.