Ερώτηση στη Βουλή προς την Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφη Αχτσιόγλου, υπέβαλλε σήμερα ο Τομεάρχης Εργασίας, πρ. Υπουργός και Βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης μετά από συνεργασία με τον πρ. Βουλευτή Κερκύρας Στέφανο Γκίκα.

Θέμα της Ερώτησης ο συνεχιζόμενος εμπαιγμός των δικαιούχων των Εργατικών Κατοικιών στον Αγ. Ιωάννη Κέρκυρας, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις με την είσοδο δικαιούχων οικογενειών στα διαμερίσματά τους.

Ο κ. Βρούτσης ερωτά την Υπουργό:

  1. Τι προτίθεται να πράξει, προκειμένου να δρομολογηθεί και τελικά να ολοκληρωθεί το έργο «Κατασκευή αγωγού μεταφοράς λυμάτων από τον οικισμό του τ. ΟΕΚ ΚΕΡΚΥΡΑ V (Άγιος Ιωάννης) στην Ε.Ε.Λ (Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων) Σιναράδων», καθώς και ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου;
  2. Σε ποια φάση βρίσκονται τα υπόλοιπα έργα που εκκρεμούν στον υπό κατασκευή οικισμό (ΔΕΗ, ΟΤΕ, περιβάλλοντες χώροι, κλπ); Να κατατεθούν χρονοδιαγράμματα.
  3. Τι προτίθεται να πράξει το Υπουργείο με τις οικογένειες των δικαιούχων που κατέλαβαν ήδη τα διαμερίσματά τους;

Σχολιάζοντας την Ερώτηση ο κ. Γκίκας ανέφερε:

«Πριν λίγες ημέρες συναντήθηκα στην Αθήνα με τον Τομεάρχη Εργασίας και πρ. Υπουργό της ΝΔ, αγαπητό φίλο, Γιάννη Βρούτση και τον ενημέρωσα για την απαράδεκτη κατάσταση και τον εμπαιγμό των δικαιούχων των Εργατικών Κατοικιών στον Αγ. Ιωάννη. Μετά από συνεργασία κατατέθηκε σήμερα η συνημμένη Ερώτηση και με πολύ ενδιαφέρον θα περιμένουμε την επίσημη απάντηση της κας Υπουργού. Οι δικαιούχοι που καταταλαιπωρούνται, δεν ευθύνονται για το πινγκ-πονγκ ανευθυνότητας μεταξύ των φορέων και είναι αδιανόητο ένα ολόκληρο Υπουργείο να μην έχει ενσκήψει και δώσει λύση στο ζήτημα…».