Κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Μαθράκι, ο πρ. Βουλευτής Κερκύρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας έγινε δέκτης πολλών παραπόνων από τους κατοίκους για την σοβαρή έλλειψη πόσιμου νερού στο νησί και την μη δια¬φαινόμενη λύση, παρά τις κυβερνητικές υποσχέσεις.

Κατόπιν τούτου σε συνεργασία με τον Βουλευτή Πρεβέζης της ΝΔ, Στέργιο Γιαν¬νάκη, υπεβλήθη την Τρίτη ερώτηση στη Βουλή, (αριθμός7076/26-6-2018) προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Ναυτιλί¬ας & Νησιωτικής Πολιτικής κκ Σκουρλέτη και Κουρουμπλή.

Στην Ερώτηση, επισημαίνεται ότι παρό¬λο που είχε δοθεί η διαβεβαίωση από τον Υφυπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής ότι μέχρι το τέλος Μαΐου 2018, θα είχε εγκατασταθεί στο Νησί κινητή μο¬νάδα αφαλάτωσης – που θα έλυνε έστω και προσωρινά το πρόβλημα – τίποτε δεν υλοποιήθηκε, με αποτέλεσμα οι λιγοστοί ακρίτες κάτοικοι του νησιού να αντιμετω¬πίζουν έντονα το φάσμα της λειψυδρίας.

Αφού υπογραμμίζεται ότι η μοναδική γεώτρηση του νησιού έχει ουσιαστικά στερέψει εδώ και μήνες, όπως και το υπάρχον πηγάδι στην «πάνω μεριά» του νησιού, και ότι την θερινή περίοδο πολλοί πολίτες του Μαθρακίου που έχουν μεταναστεύσει στο εξωτερικό, επιστρέ-φουν για τις διακοπές τους στην γη που γεννήθηκαν, ανοίγουν τις πατρικές οικίες και δίνουν «ζωή» στο ακριτικό Νησί και τώρα λόγω έλλειψης νερού αναβάλλουν την επίσκεψή τους, ερωτώνται οι κκ Υπουργοί:

1. Τι προτίθενται να πράξουν ώστε να αντιμετωπισθεί άμεσα το πρόβλημα της λειψυδρίας στο ακριτικό Νησί Μαθράκι της Κέρκυρας;
2. Αν η κυβερνητική υπόσχεση περί απο¬στολής κινητής μονάδας αφαλάτωσης θα υλοποιηθεί, ή θα μείνει γράμμα κενό περιεχομένου;
3. Αν έχει συνειδητοποιήσει η κυβέρνηση την μεγάλη γεωπολιτική σημασία των Διαποντίων Νήσων και την εθνική ανάγκη να σταματήσει η οξεία πληθυσμιακή συρρίκνωση των Νήσων αυτών; Τι μέτρα λαμβάνει προς τούτο.