Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 83ης Δ.Ε.Θ.

Με Δημοσιογράφους λίγο πριν την ομιλία

Το απόγευμα βρέθηκε στο κέντρο της πόλης, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες, ενώ στην συνέχεια έκανε την καθιερωμένη συνάντηση με τους δημοσιογράφους.

Τον συνόδευαν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας μεταξύ των οποίων και ο Γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης.

Μάλιστα στο πλαίσιο των επαφών που είχε ο Δημοσιογράφος του Corfutv Διονύσης Μάμαλος, φαίνεται ότι έως τώρα δεν υπάρχει καμία στήριξη της Νέας Δημοκρατίας για Υποψήφιο στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Το πρόγραμμα

Αύριο, Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου, στις 10.30, ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τον εκθεσιακό χώρο της Δ.Ε.Θ και θα έχει συνάντηση με τη διοίκηση και τους εργαζομένους της ΔΕΘ – HELEXPO. Στη συνέχεια θα επισκεφθεί περίπτερα της 83ης ΔΕΘ.

Στις 20.00 θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη ομιλία του στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».

Την Κυριακή, 16 Σεπτεμβρίου στις 13:00, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».

Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Εμείς μπορούμε»

Ο πρόεδρος της ΝΔ, στην ομιλία του το Σάββατο, θα κινηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες από το www.newsbomb.gr, σε 6 κεντρικούς άξονες που αφορούν: Την Οικονομία, τους Θεσμούς, την ασφάλεια, την Παιδεία, τη Διεθνή Παρουσία της χώρας, και την Ενεργοποίηση της Κοινωνίας των Πολιτών περιγράφοντας ένα σχέδιο που θα αφορά το σύνολο των Ελλήνων.

Στο επίκεντρο θα βρεθούν, σύμφωνα με πήγες, όσα απασχολούν τους πολίτες στην καθημερινότητά τους. Τα εισοδήματα, η ανεργία, η ανασφάλεια, οι φόρους, τα χρέη.

Ο κ. Μητσοτάκης θα παρουσιάσει τις δικές του λύσεις για ένα σύγχρονο κράτος, ένα εντελώς διαφορετικό μοντέλο διακυβέρνησης για την αναβάθμιση της δημόσιας ζωής.

Όπως σημειώνουν συνεργάτες του, έχει στόχο να μιλήσει στην καρδιά και στο μυαλό των Ελλήνων, παρουσιάζοντας όχι μόνο το όραμά του, αλλά και το ρεαλιστικό και συγκροτημένο σχέδιό του για την Ελλάδα τού αύριο.

Η ΝΔ εκτιμά πως το περιβόητο πλέον δόγμα του «Grinvest» που είχε προτάξει ο πρωθυπουργός στο «Βελλίδειο» έχει πλέον καταρρεύσει. «Μια κυβέρνηση που υπόσχεται να καταργήσει φόρους και την άλλη στιγμή δημιουργεί νέους, μια κυβέρνηση που διώχνει σίγουρες επενδύσεις και οδηγεί ανθρώπους στην ανεργία, δεν μπορεί να βάλει σε τάξη τα αυτονόητα», σημειώνουν κύκλοι της Πειραιώς.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναφερθεί και στις αρνητικές δημοσιονομικές επιδόσεις που παρουσιάστηκαν τελευταία, όπως η «τρύπα» στα έσοδα του κρατικού Προϋπολογισμού, ενώ θα ασκήσει εντονότατη κριτική για την υπερφορολόγηση που έχει «γονατίσει» νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

«Έχει αποδειχθεί στην πράξη ότι οι Έλληνες φορολογούμενοι δεν μπορούν να πληρώσουν τους υπέρογκους φόρους που τους έχουν επιβάλει και έτσι το πρόγραμμα δεν βγαίνει», αναφέρει η Νέα Δημοκρατία.

Σημαντικό μέρος της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη θα αφορά στη στροφή της χώρας προς τη νεανική επιχειρηματικότητα και τις νέες τεχνολογίες, την ενίσχυση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, την εκ βάθρων αλλαγή του συστήματος στην Παιδεία.