Την υποψηφιότητα του στην εκλογές του Μαΐου δήλωσε και επίσημα από την Κεφαλλονιά ο πρώην Περιφερειάρχης Σπύρος Σπύρου.

Ένα χώρο οικείο για τον ίδιο όπως δήλωσε, από τον οποίο ως Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, μοιράστηκε με τους συνεργάτες του και τα ευχάριστα αλλά και τα δυσάρεστα με τους πολίτες , παραπέμποντας στην περίοδο των σεισμών του 2014. Εξήγησε τους λόγους για τους οποίους ως ανεξάρτητος πλέον διεκδικεί στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές την Περιφέρεια, αφήνοντας αιχμές για τον τρόπο επιλογής των υποψηφίων από το κόμμα της ΝΔ.

Σχετικά ανέφερε: “Την κομματική πειθαρχία την σέβομαι όταν υπάρχει συνεννόηση και αποδοχή των αποφάσεων της βάσης. Είμαστε αντίθετοι στις λογικές υπεροψίας, στη λογική κάποιοι άλλοι να αποφασίζουν για εμάς, στέλνοντας αλεξιπτωτιστές να διαχειριστούν την καθημερινότητα μας  με επιστράτευση ατόμων ξεκομμένα από την πραγματικότητα των νησιών μας”.

Στην ερώτηση για το εάν κάποιοι η κάποιος ενεπλάκη στην επιλογή υποψηφίων για την Περιφέρεια, απέφυγε την ονοματολογία, έχει όμως βαρύνουσα σημασία η αναφορά του:”υπάρχει και η θεία δικαιοσύνη”. “Είχα την τόλμη να σηκώσω το κεφάλι ψηλά και με τους συνεργάτες μου να αντισταθούμε σ αυτούς που θέλησαν να μας γυρίσουν πίσω, στην εποχή των αρμοστών. Αφουγκραζόμενοι την επιθυμία των πολιτών αποφασίσαμε να διεκδικήσουμε την Περιφέρεια. Ο Συνδυασμός μας “ΙΟΝΙΟΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑ” είναι ανοιχτός στην κοινωνία. Πιστεύουμε ότι τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα. Η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να μένει ακομμάτιστη.”

Στην συνέχεια, έκανε αναδρομή στην δική του θητεία ως Περιφερειάρχης και στα έργα που δρομολόγησε, εξήγησε το γιατί έγιναν οι απεντάξεις έργων (Γηροκομείο Αργοστολίου), αναφέρθηκε στο λιμάνι του Πεσαετού Ιθάκης και στο πως κρίθηκε έκπτωτος ο εργολάβος και στην χρονοτριβή που ακολούθησε, για το ότι του καταλογίζει ο νυν Περιφερειάρχης κ Θόδωρος Γαλιατσάτος ότι του δέσμευσε από το τρέχον πλαίσιο στήριξης 55 εκατομμύρια, είπε ευτυχώς που το έπραξα , γιατί έχει να εκτελεί έργα. Αναφέρθηκε εν τάχει στα έργα που εγκρίθηκαν κατά την θητεία του στην Κεφαλονιά (Γυμνάσιο-Λύκειο στον Περιφερειακό Αργοστολίου, χάρακας,κ.λ.π.). Στο ότι συμφώνησε για την εκτέλεση έργων από το ΥΠΟΜΕΔΙ, με αποτέλεσμα να είναι ακόμη σε εξέλιξη μετά 5 χρόνια από τους σεισμούς του 2014, απέδωσε ευθύνες στην σημερινή Περιφερειακή αρχή για το ότι δεν πίεσε καταστάσεις.

Ο κ. Σπύρου είχε κοντά του στενούς συνεργάτες όπως την Τζόγια Γρουζή (Ελλειός), την Άντζελα Λουκέρη (Ληξούρι), τον Γεράσιμο Μιχελή (Πύλαρος) τον Τέρη Σταματάκη και ο Σπύρος Ιωάννου δικηγόρος από την Κέρκυρα.