Σε κινητοποιήσεις στο κέντρο της πόλης καλεί Λαϊκή Συνέλευση Λευκίμμης, μετά από συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη. 

Ειδικότερα σύμφωνα με διαδικτυακή ανάρτηση του κ. Σπ. Κοντομάρη: “Συνεδρίασε χτες με πολύ μεγάλη συμμετοχή στην Πόλη της Κέρκυρας και πήρε απόφαση για διαδήλωση την Πέμπτη 26 Ιουλίου στην Πόλη στις 7.30 από την Πλατεία Γεωργάκη με κατάληξη στην Πλατεία Δημαρχείου.

Ταυτόχρονα καλεί την ίδια μέρα σε πανελλαδική μέρα δράσης με διαδηλώσεις στην Αθήνα και όπου μπορούμε σε μεγάλες πόλεις.

-Καμία χωματερή οπουδήποτε, ούτε Λευκίμμη ούτε Τεμπλόνι

-Έξω τα ΜΑΤ από την ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΛΕΥΚΙΜΜΗ

– Να γίνει δημόσια ολοκληρωμένη διαχείριση, μέχρι να υπάρξει δυνατότητα για διαχείριση από τους ίδιους τους πολίτες. Να υποχρεωθούν οι ξενοδοχειακές μονάδες και οι χώροι εστίασης να παραδίδουν τα σκουπίδια τους χωρισμένα ανά υλικό

– Να γίνει κομποστοποίηση παντού και να μπουν χρωματιστοί κάδοι ανά υλικό. Να φτιαχτεί προοπτικά σύγχρονη αποχέτευση και ύδρευση (που θα εξαφανίσει χαρτιά υγείας και πλαστικά μπουκάλια). Να υποχρεωθούν τα σούπερ μάρκετ να δέχονται τις συσκευασίες

-Να ακυρωθεί ο ΠΕΣΔΑ, ο σχεδιασμός για τα σκουπίδια στην Κέρκυρα που ψηφίστηκε από τις κυρίαρχες παρατάξεις σε Δήμο και Περιφέρεια και προβλέπει “χωματερές” και παράδοση στον ιδιώτη αλλά και τρίτο ΧΥΤΥ“.