Σε 12 Μητροπόλεις της Ρωσίας αναμένεται να μεταφερθεί το χέρι του Αγίου Σπυρίδωνα, σύμφωνα με δημοσίευμα του romfea.gr.

Όπως αναφέρει «Με ευλογία του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κυρίλλου στις 24 Αυγούστου θα μεταφερθεί από την Κέρκυρα στην Ρωσία, η δεξιά χείρα του Αγίου Σπυρίδωνα προς ευλογία και προσκύνηση του λαού.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Πατριάρχη Κυρίλλου π. Αλέξανδρο Βόλκωφ, το γεγονός αυτό θα αποτελέσει μια μοναδική εμπειρία για τον Ορθόδοξο λαό της Ρωσίας.

«Ο Άγιος Σπυρίδων ο Θαυματουργός, ο οποίος τιμάται σε κάθε γωνιά του πλανήτη, δεν είναι εύκολο για χιλιάδες πιστούς να επισκεφθούν την Κέρκυρα να προσκυνήσουν το άφθαρτο λείψανό του. Ως εκ τούτου, είμαστε ευγνώμονες στην Ιερά Μητρόπολη Κερκύρας που θα μεταφέρει την δεξία του Αγίου στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας» πρόσθεσε ο π. Αλέξανδρος.

Σύμφωνα με πληροφορίες η δεξιά χείρα του Αγίου Σπυρίδωνα θα παραμείνει μέχρι τις 15 Οκτωβρίου, ενώ θα μεταφερθεί σε 12 Επισκοπές,  της Ρωσίας, μεταξύ άλλων το Κρασνοντάρ, το Αικατερίνμπουργκ, το Κρασνογιάρσκ, το Κεμέροβο, την Μόσχα, την Τούλα, την Αγία Πετρούπολη, το Τβέρ, το Σαράτωφ, το Γιαροσλάβ κτλ.».

Πηγή: romfea.gr – Αιμίλιος Πολυγένης