Την απόφαση να μην συμμετάσχουν, στις εκδηλώσεις του φετινού καρναβαλιού, ανακοίνωσαν διαδικτυακά οι Σχολές Χορού της Κέρκυρας, αντιδρώντας στην «μεροληπτική μεταχείριση μας από την Δημοτική Αρχή, σχετικά με τη διάθεση του Δημοτικού Θεάτρου», σύμφωνα με την ανακοίνωση. 

Ο γνωστός χορογράφος Σωτήρης Μπουχάγιαρ, δημοσίευσε την απάντηση που έλαβε σε σχετικό αίτημα εκ μέρος όλων των Σχολών Χορού, αναφορικά με τις παραστάσεις που κάθε χρόνο κάνουν αρχές καλοκαιριού:

Η ανακοίνωση των Σχολών Χορού

«Σας πληροφορούμε ότι κατόπιν κοινής απόφασης των σχολών χορού οι οποίες υπογράφουν αυτήν την ενημέρωση, δεν θα συμμετέχουμε στις καρναβαλικές εκδηλώσεις του τόπου το 2019, αντιδρώντας στην μεροληπτική μεταχείριση μας από την Δημοτική Αρχή, σχετικά με τη διάθεση του Δημοτικού θεάτρου.
Για την ενημέρωση σας αναρτούμε την απάντηση του Δήμου στις αιτήσεις μας από τον Ιούνιο του 2018 για την  παραχώρηση του θεάτρου τον Ιούνιο του 2019.
Ψευδώς αναφέρουν ότι δεν λειτουργεί το θέατρο λόγω προβλημάτων από τον Αύγουστο του 2018 έως σήμερα. Οι παραστάσεις στο θέατρο λόγω προβλημάτων από χορωδίες, φιλαρμονικές, θεατρικές ομάδες δεν σταμάτησαν καθ’όλη τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Εάν η Δημοτική Αρχή επιμείνει σε αυτήν την επιλεκτική παραχώρηση, τίθεται θέμα  και για την πραγματοποίηση των παραστάσεων μας για το τέλος της σχολικής χρονιάς, όπως συνηθίζουμε εδώ και 40 χρόνια.
Θα σας ενημερώσουμε για τα αποτελέσματα».

Υπογράφουν οι ιδιοκτήτες των Σχολών Χορού:
Σωτήρης Μπουχάγιαρ
Τζένη Θεοτόκη
Σαμάνθα Μπρίτλευ
Χριστίνα Οικονόμου
Νάντυ Ρίζου
Νίκη Γιάννου
Τώνια Γκασιάλη
Κατερίνα Παγιατάκη
Άννα Αποστολοπούλου
Ρένα Κοντού
Μαρία Τράγκα
Αλεξάνδρα Τον Τσι Γιου – Street Dance
Ελένη Τσιλιμπάρη