Τέσσερα χρόνια μετά την επίθεση που αποδεκάτισε τη συντακτική ομάδα της, η σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo θα κυκλοφορήσει ένα επετειακό τεύχος, αφιερωμένο στη συνεχιζόμενη απειλή που αναγκάζει το προσωπικό της να εργάζεται κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Μόνιμη συνοδεία αστυνομικών, κατακλυσμός απειλών στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, πολύ υψηλό κόστος για την ασφάλεια των γραφείων της… Το τεύχος που θα κυκλοφορήσει παρουσιάζει τις συνέπειες που είχε στην εργασία και την καθημερινότητα των συντακτών η επίθεση της 7ης Ιανουαρίου 2015.

Ο διευθυντής της Charlie Hebdo, o σκιτσογράφος Ρις, επισημαίνει κυρίως το πολύ υψηλό κόστος της ασφάλειας για τα γραφεία της εφημερίδας στο Παρίσι: περίπου 1-1,5 εκατομμύριο ευρώ ετησίως, ποσό που ισοδυναμεί με την πώληση περίπου 800.000 τευχών. “Είναι φυσιολογικό για μια εφημερίδα δημοκρατικής χώρας, το ένα στα δύο αντίτυπα που πωλούνται στα περίπτερα να χρηματοδοτεί την ασφάλεια των γραφείων και των δημοσιογράφων;” γράφει στο κύριο άρθρο του, όπου υποστηρίζει ότι η ελευθερία της έκφρασης μετατρέπεται σταδιακά σε “είδος πολυτελείας”.

Πηγή: https://www.sansimera.gr/ – http://www.tanea.gr