Στο αδιέξοδο που βρισκόμαστε ως προς την επίλυση της διαχείρισης των απορριμμάτων αναφέρεται ο επικεφαλής της παράταξης Νέα Ιόνιος Πολιτεία Σπύρος Σπύρου σε σχετική δήλωσή του, επισημαίνοντας ότι η οικονομία του νησιού κινδυνεύει να τιναχτεί κυριολεκτικά στον αέρα, θέμα το οποίο έθεσε και στον Υπ. Εσωτερικών σε πρόσφατη συνάντηση μαζί του.

Ειδικότερα, ο κύριος Σπύρου σε ανακοίνωση του τονίζει τα εξής «Η χιονοστιβάδα που επικρέμεται στην Κέρκυρα δεν μπορεί να αφήνει αυτούς που πρέπει να αποφασίσουν να εκπέμπουν θολές απαντήσεις και πλήρη αδυναμία να λύσουν το πρόβλημα των απορριμμάτων. Πλέον, η χιονοστιβάδα αυτή, απειλεί, μέρα με τη μέρα να τινάξει στον αέρα την οικονομία και την υγεία του νησιού.

Δεν ξέρω αν η συγνώμη και η παραίτηση θα έδινε κάποια διέξοδο. Αν δεν είναι αυτό, ας βρουν τη λύση. Ο κοινωνικός αυτοματισμός μπορεί να πάρει και ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Όποιο μερίδιο και αν αντιστοιχεί στον καθένα, που είτε διαχειρίστηκε στο παρελθόν την υπόθεση, είτε σχεδίασε, είτε υπήρξαν παραλείψεις, η ευθύνη ανήκει σήμερα σε αυτούς που οι πολίτες ψήφισαν πριν από 4 ολόκληρα χρόνια με την υπόσχεση ότι θα έδιναν λύση στο ζήτημα.

Μα θα μπορούσε κάποιος να πει και να δείξει κατανόηση λέγοντας ότι «η βόμβα έσκασε τελικά στα χέρια του Νικολούζου». Και αναρωτιέται κανείς, ποιος τους είπε ότι επί 4 χρόνια θα έπρεπε να τριγυρνούν με την βόμβα στα χέρια;

Αναφέρω αυτά, διότι δεν βλέπω κανένα σημάδι επίλυσης του προβλήματος όταν ο ίδιος ο υπουργός σε πρόσφατη συνάντησή μου μαζί του μου είπε ότι «ο καθένας στην Κέρκυρα ξέρει τι πρέπει να κάνει και έχουν δοθεί και τα ανάλογα χρήματα».

Ποιο είναι άραγε αυτό που ξέρουν οι υπεύθυνοι σε τοπικό επίπεδο και δεν το κάνουν πράξη ενώ ώρα με την ώρα κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα το εισόδημα όλων όσων δραστηριοποιούνται στον τουριστικό κλάδο; Τελικά αλήθεια, δε λειτουργεί τίποτα; Από ποιόν περιμένετε να λύσει το πρόβλημα; Από τους βιοπαλαιστές, τους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους που περιμένουν αυτό το καλοκαίρι μπας και ανακουφίσουν τα προβλήματά τους από την φοροεπιδρομή που έχουν υποστεί; Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι θα πρέπει, εν τέλει, να δείξετε λίγο φιλότιμο. Τέτοια οπισθοδρόμηση και παρακμή στην Κέρκυρα δεν την περίμενε κανείς. Τελικά, η κατάσταση έτσι όπως έχει διαμορφωθεί δεν επιτρέπει σε κανέναν να είναι αδιάφορος ή να πει ότι δεν είναι δικό του θέμα και δεν τον αφορά».