Με ένα ανεκτίμητης αξίας αρχαιολογικό εύρημα ήρθαν αντιμέτωποι οι αρχαιολόγοι στη Ρώμη. Κατά τη διάρκεια ανασκαφών βρήκαν μια μεγάλη και σε καλή κατάσταση μαρμάρινη κεφαλή του θεού Διονύσου, του θεού του κρασιού και του γλεντιού.

Οι ανασκαφές έγιναν στο κέντρο της πόλης, κοντά στα ερείπια της αρχαίας ρωμαϊκής αγοράς. Οι αρχαιολόγοι έσκαβαν γύρω από ένα μεσαιωνικό τείχος, όταν βρήκαν το μαρμάρινο κεφάλι του θεού Διονύσου, που στη Ρώμη ήταν γνωστός ως Βάκχος.
Η κεφαλή ήταν χτισμένη πάνω σε τείχος. Είχε χρησιμοποιηθεί ως οικοδομικό υλικό, κάτι που συνέβαινε συχνά κατά τη μεσαιωνική εποχή.

«Το πρόσωπο είναι εκλεπτυσμένο, ευγενικό, νεαρό και θηλυκό. Όλα αυτά μας κάνουν να πιστεύουμε ότι θα μπορούσε να είναι μια απεικόνιση του Διονύσου». Η μαρμάρινη κεφαλή αφού καθαριστεί, θα εκτεθεί σε κάποιο μουσείο. «Η Ρώμη συνεχίζει να μας εκπλήσσει κάθε μέρα» δήλωσε η δήμαρχος της Ρώμης, Βιρτζίνια Ράτζι.

Η κεφαλή χρονολογείται μεταξύ του 1ου αιώνα π.Χ. και του 2ου μ.Χ. εκτιμά ο Claudio Parisi Presicce, ο διευθυντής των αρχαιολογικών μουσείων της Ρώμης. Οι τρύπες στα μάτια του πιθανότατα ήταν γεμάτες με γυαλί ή πολύτιμους λίθους. Ο καθαρισμός της κεφαλής δεν έχει ολοκληρωθεί και οι επιστήμονες πιστεύουν ότι θα βρουν ίχνη του αρχικού χρώματος στο στεφάνι γύρω από τα μαλλιά του.

Πηγή: www.mixanitouxronou.gr