Για να παραφράσουμε λίγο την ρήση που αποδίδεται στον Γκαίμπελς «πες, πες κάτι θα μείνει» και να την προσαρμόσουμε στα δικά μας δεδομένα «ρίξε λάσπη κάτι θα μείνει από την βρώμα των σκουπιδιών».
Τα οποία «σκουπίδια» έχουν αποτελέσει τη βάση για να «χτιστούν» πολιτικές καριέρες, αλλά και να καταρρεύσουν πολιτικές καριέρες. Ενίοτε και με την μέθοδο της «λάσπης» και όποιον πάρει η μπάλα.
Αρκεί αυτός που εκτοξεύει την λάσπη να μείνει στον «αφρό». Αλλά όπως έχει πει ο Λίνκολν «Μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους όλο τον καιρό».
Μου αρέσει ότι κάποιοι μιλούν για το πρόβλημα των σκουπιδιών λες και πρόεκυψαν από παρθενογένεση και εμφανίζονται «κατήγοροι» αντί να απολογούνται. Ευτυχώς ή δυστυχώς είμαστε μικρός τόπος και γνωριζόμαστε όλο μεταξύ μας. Τα πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων προφανώς δεν προέκυψε τα τελευταία χρόνια αλλά έρχεται από την μακρινή δεκαετία του 1990 όταν δυστυχώς δεν προβλέψαμε από τότε την ουσιαστική και ριζική αντιμετώπιση του προβλήματος. Να θυμίσω ότι «εκπαραθυρώθηκε» αντιδήμαρχος επειδή είχε τολμήσει τότε να προτείνει την ανακύκλωση; Να θυμίσω τους αγώνες του φίλου μου του Πέτρου του Δέδε και την Κερκυραϊκής Πρωτοβουλίας για να συσταθεί και να εφαρμοστεί κανονισμός καθαριότητας; Να θυμίσω και πολλά άλλα και να φρεσκάρω την μνήμη  κάποιων που το παίζουν σήμερα «εισαγγελείς» και κάποιοι άλλοι αποτελούν το ακροατήριο τους επειδή έτσι τους συμφέρει πολιτικά; Απλά να πω ότι η πρόσφατη ιστορία έχει αποδείξει ότι η «μπάλα» των σκουπιδιών έχει πάρει πολλούς αμπάριζα.
Βγαίνουν λοιπόν οι «εισαγγελείς’ και με ψεύδη και λάσπη σπιλώνουν αυτοδιοικητικούς, δικαστικούς λειτουργούς, υπαλλήλους και όποιον βρουν στο δρόμο τους αρκεί να πετύχουν τον σκοπό τους, υιοθετώντας πλήρως το δόγμα του Μακιαβέλι «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα». Λες και τη δεκαετία του 1990 και του 2000 δεν υπήρχε πρόβλημα, αλλά μας προέκυψε ξαφνικά προχθές και φταίνε συγκεκριμένοι αυτοδιοικητικοί και πολιτικοί παράγοντες, οι οποίοι το παρέλαβαν το πρόβλημα δεν το δημιούργησαν.
Προφανώς και έγιναν λάθη, προφανώς σε κάποιες περιπτώσεις έγιναν και «εγκληματικά» λάθη όπως η ακύρωση του ΣΔΙΤ το 2014 και κάποιοι πλήρωσαν αυτά τα λάθη πολιτικά. Αλλά υπήρξαν και προσπάθειες που έβαλαν τα θεμέλια για να λυθεί το πρόβλημα και κάποιοι από αυτούς σήμερα δεν είναι ανάμεσα μας όπως ο πρώην Δήμαρχος Αγίου Γεωργίου Σπύρος Τριβυζάς και αυτούς και την μνήμη τους δεν πρέπει να τους τιμούμε για τις προσπάθειες τους. Παίχτηκαν και άλλα «παιχνίδια» που ακουμπούν τις παρυφές της δικαιοσύνης, απλά γιατί κάποιοι ήθελαν σαν οδοστρωτήρες να τα σαρώσουν όλα με μοναδικό στόχο να πετύχουν πολιτικά, αφού είναι λούζερ της πολιτικής και θα παραμείνουν έτσι.
Ας θυμούνται ότι ψέμα έχει κοντά ποδάρια και αυτό θα πρέπει να το μάθουν και κάποιοι πολιτικά μειράκια που θεωρούν ότι έχουν στρογγυλοκαθίσει στο «θρόνο». Ας προσέξουν μην αποδειχθεί ότι ο «Βασιλιάς είναι γυμνός»