Στον φετινό Πανελλήνιο Μαθητικό Ραδιοφωνικό Διαγωνισμό «Καν΄το ακουστεί 2019» διακρίθηκε το 4ο Γενικό Λύκειο Κέρκυρας.

Τρεις μαθήτριες και ένα μαθητής απέσπασαν το 1ο βραβείο Λυκείων στην κατηγορία «Τραγούδι» ανάμεσα στις 100 δηλώσεις συμμετοχής στη συγκεκριμένη κατηγορία. Ο Διαγωνισμός συνδιοργανώνεται κάθε χρόνο με την Επιστημονική Εταιρεία European School Radio, το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του ΥΠ.Π.Ε.Θ και το Παιδαγωγικό  Ινστιτούτο Κύπρου. Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε στο Βόλο την Παρασκευή 12/4/19 και σύμφωνα με την κριτική επιτροπή οι μαθητικές δημιουργίες συγκίνησαν ενώ οι νικητές ξεχώρισαν με μεγάλη δυσκολία.

Οι μαθήτριες Άννα-Μαρία Αλεξίου, Χριστίνα Θύμη, Μαρίνα Μαρτίνου και ο μαθητής Νικόλας Ευαγγελίδης  συνέθεσαν και εκτέλεσαν το δικό τους κομμάτι με τίτλο “Hope”. Σε όλη τη διαδικασία το σχολείο στάθηκε αρωγός συμβάλλοντας με κάθε μέσο στην προσπάθεια των παιδιών, ενώ την ηχογράφηση ανέλαβε ο Ανδρέας Καλογεράς (Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτ.Μακεδονίας) και στη μαθήτρια Αγγελική Αναλύτη που πλαισίωσε την προσπάθεια των παιδιών συμμετέχοντας στο σχετικό βιντεοκλίπ.

Το τραγούδι και το βιντεοκλίπ είναι διαθέσιμα στο χρονολόγιο του σχολείου στη διεύθυνση: https://blogs.sch.gr/4lykkerk/archives/1610.