Τα προβλήματα με την συγκοινωνία στα Διαπόντια Νησιά δυστυχώς συνεχίζονται και μάλιστα την στιγμή που πλέον υπάρχει μόνο ένα καράβι το Πήγασος, αφού το Αλέξανδρος έχει βλάβη, αλλά και αυτό καταβάλει τεράστιες προσπάθειες λόγω των προβλημάτων με τα φύκια στο Λιμάνι του Αγίου Στεφάνου.

Ο πλοιοκτήτης του καραβιού κ. Ασπιώτης με ανακοίνωση του εξηγεί για τις ενέργειες που έχει κάνει ο ίδιος με αφορμή το πρόβλημα στο λιμάνι, ενώ παράλληλα ζητά συγνώμη για την ταλαιπωρία υποστηρίζοντας ότι καταβάλει τεράστιες προσπάθειες για να μην σταματήσει η γραμμή.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Από τον Ιανουάριο του 2018 ενημέρωσα τις αρμόδιες αρχές ότι το λιμάνι του Αγίου Στεφάνου , λόγω των εκτεταμένων προσχώσεων, καθίσταται μη λειτουργικό για την εκτέλεση της συγκοινωνίας.Από τον ΟΛΚΕ με διαβεβαίωσαν ότι σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης.Μέχρι τον Μάιο δεν είχε γίνει τίποτε και με ενημέρωσαν ότι θα γίνει σχετικός διαγωνισμός για την εκτέλεση του έργου. Η τουριστική περίοδος για τα νησιά αυτά φτάνει στο τέλος και ο διαγωνισμός διενεργήθηκε 24 Ιουλίου, για να ξεκινήσουν οι εργασίες μάλλον τον Οκτώβριο. Η Συγκοινωνία σήμερα διεξάγεται με τεράστια προβλήματα αφού το λιμάνι πλέον έχει προσχωθεί στο σύνολό του . Καταβάλουμε τεράστια προσπάθεια να μην σταματήσει το πλοίο,παρόλο που μπορεί να μας στοιχίσει ακριβά σε υλικές ζημιές, σεβόμενοι τους κατοίκους των διαποντίων νήσων που στερούνται βασικά στοιχειώδη για την επιβίωσή τους. Θεωρώ ηθικό χρέος απέναντι στους ανθρώπους αυτούς να εξαντλήσω όλα τα περιθώρια και να μην σταματήσω το πλοίο.

Κανένα όργανο της τοπικής αυτοδιοίκησης και κανένας υπεύθυνος δεν ζήτησε μια απλή συγνώμη από τους κατοίκους των νησιών και τους επισκέπτες για την απραξία τους στο συγκεκριμένο θέμα αλλά χρησιμοποιείται η μέθοδος της παραπομπής και της αποποίησης ευθυνών.

Εκ μέρους μου ζητάω συγνώμη από το επιβατικό κοινό για την οποιαδήποτε ταλαιπωρία υφίστανται στο ταξίδι αυτό, αλλά καταβάλλω υπεράνθρωπες προσπάθειες  τα ταξίδια να εκτελούνται με ασφάλεια και να μην σταματήσει η γραμμή».