Στην Κέρκυρα βρίσκεται σήμερα ο Δημήτρης Στρατούλης, στέλεχος της ΛΑ.Ε. όπου μαζί με τον συντονιστή Κέρκυρας. Στεφ. Σαμοΐλη, θα βρίσκονται στον Αγ. Ματθαίο στις 8 το βράδυ και στην συνέχεια στο Περιβόλι και τη Λευκίμμη.

Η ανακοίνωση της Λα.Ε. : «Μετά την ενσωμάτωση του μεταλλαγμένου ΣΥΡΙΖΑ στο σύστημα των πιο ακραίων πολιτικών της Δεξιάς και των δεξιών πρακτικών, υπάρχει στην χώρα ένα μεγάλο κενό μίας μεγάλης, μαζικής, αυθεντικής και ριζοσπαστικής αριστερής, προοδευτικής, γνήσια πατριωτικής – αντιιμπεριαλιστικής, δημοκρατικής παρουσίας και πρότασης. Μιας ριζοσπαστικής παρουσίας και πρότασης ικανής να εμπνεύσει ένα νέο μεγάλο όραμα εθνικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης, μετασχηματισμού και απελευθέρωσης.
Eνα όσο το δυνατόν πιο ευρύ μέτωπο αριστερών, προοδευτικών, πατριωτικών, δημοκρατικών αντισυστημικών δυνάμεων.
Για μία ριζοσπαστική και ρεαλιστική προγραμματική πρόταση διεξόδου, μία πραγματική ενωτική και κινηματική πολιτική και την πολιτική βούληση να ξαναφέρει, εδώ και τώρα, αποτελεσματικά και νικηφόρα στο προσκήνιο το όραμα μίας δημοκρατικής και ανεξάρτητης Ελλάδας της ανάπτυξης και της κοινωνικής δικαιοσύνης».