Παρέμβαση στη συζήτηση επί του Σχεδίου Νόμου του Υπ. Οικονομικών «Φορολογική μεταρρύθμιση με αναπτυξιακή διάσταση για την Ελλάδα του αύριο» έκανε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδια στη Βουλή. 

«Έχουμε μπροστά μας την ενημέρωση στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής και κατά συνέπεια θα τα πούμε εκεί. Απλώς θα ήθελα, στον συνεορτάζοντά μου κ. Πρόεδρο, στον οποίο εύχομαι και από μικροφώνου, αφού του ευχήθηκα εκ του σύνεγγυς χρόνια πολλά και καλά, να απαντήσω μερικά πράγματα.

Κατ’ αρχήν, νομίζω ότι συμφωνούμε όλοι στην αίθουσα σε αυτό το οποίο είπε ο Πρωθυπουργός. Δηλαδή, ότι τα θέματα εξωτερικής πολιτικής αποτελούν μία ειδική κατηγορία, στα οποία ο διάλογος θα πρέπει να διεξάγεται με αίσθηση της βαρύτητας του αντικειμένου και να υπάρχουν και να προάγονται οι εθνικές συναινέσεις. Νομίζω ότι αυτό είναι κάτι που περίπου το έχουμε κατακτήσει.

Και θα μου επιτρέψετε κ. Πρόεδρε, να σας πω ότι, πραγματικά για εμάς υπήρξε έκπληξη, και όχι ευχάριστη, η τοποθέτηση του πρώην πρωθυπουργού ακριβώς λίγα λεπτά πριν αρχίσει η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Τουρκίας. Μια συνάντηση η οποία, ας μη κοροϊδευόμαστε, επρόκειτο να διεξαχθεί σε ένα κλίμα βεβαρημένο, σε ένα κλίμα βεβαρημένο από τις πρόσφατες ενέργειες της Τουρκίας σε σχέση με το μνημόνιο, το οποίο υπέγραψε με τον κ. Sarraj, αλλά επίσης και από τη συμπεριφορά της στο μεταναστευτικό.

Ευχόμαστε και θα συνεχίσουμε να ευχόμαστε να υφίσταται εθνική ομόνοια και να μην υπάρχουν τέτοιες τοποθετήσεις σε τόσο κρίσιμα για τη χώρα, όχι για την Κυβέρνηση μόνο για τη χώρα και αυτό είναι το σημαντικό χρονικά σημεία. Στην κριτική, την οποία εμμέσως, οφείλω να πω με νηφαλιότητα ασκήσατε, όσον αφορά το πώς η Κυβέρνηση βλέπει αυτό το μνημόνιο» είπε μεταξύ άλλων ο κ.Δένδιας.