Έντονη είναι πλέον η ανησυχία για τον δρόμο που οδηγεί στο μοναστήρι της Παλαιοκαστρίτσας, ο οποίος παρουσίασε ρωγματώσεις και καθίζηση, που έχει ως συνέπεια να είναι απαγορευτική η διέλευση σε οχήματα και μάλιστα σε μεγάλα οχήματα, όπως τα τουριστικά λεωφορεία.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα βεβαίως είχε εντοπιστεί από παλιά και ήταν απαραίτητες οι παρεμβάσεις οι οποίες όμως δεν έγιναν, με αποτέλεσμα σήμερα ο δρόμος που οδηγεί στο μοναστήρι της Παλαιοκαστρίτσας, να μην είναι προσβάσιμος. Και μιλάμε για ένα σημείο της τουριστικής Κέρκυρας με μεγάλη επισκεψιμότητα.

Στο θέμα αυτό το οποίο δημοσιεύθηκε στο Corfutvnews την περασμένη εβδομάδα αναφέρθηκε ο αντιδήμαρχος της περιοχής Νίκος Κορακιανίτης οπού επεσήμανε ότι θα ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες αποκατάστασης ενδεχομένως και τις επόμενες ημέρες. Ο κ. Κορακιανίτης πρόσθεσε ότι «ο δρόμος για το μοναστήρι είναι ιδιωτικός ωστόσο το γεγονός ότι έχει μεγάλη κίνηση μας κάνει ως Δημοτική Αρχή να θεωρούμε ότι είναι απαραίτητη η συμβολή μας για την αποκατάσταση του. του. Συνεπώς η συμβολή μας θα είναι στην τεχνική υποστήριξη και επίβλεψη εργασιών καθώς και την χρήση σκαπτικών μηχανημάτων. Τα υλικά θα αγοραστούν από την Μονή».