Στην διαχείριση των απορριμμάτων της Κέρκυρας και στα τελευταία γεγονότα αναφέρθηκε ο Υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Σκουρλέτης από την Πρέβεζα.

Ο Υπουργός, απαντώντας σε ερώτηση της δημοσιογράφου Μαίρης Τζώρα, υποστήριξε ότι είναι θέμα καθαρά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και δήλωσε για ακόμα μια φορά, ότι δεν υπάρχει περίπτωση μεταφοράς των απορριμάτων, ενώ κάλεσε τους αρμοδίους να βρουν λύση για το νησί που θα δεχτεί και φέτος εκατομμύρια τουρίστες και έχει τόσο πολύ πληθυσμό.

Η Κέρκυρα να διαχειριστεί τα απορρίμματα της.

Όπως είπε «δεν συζητάμε την πιθανότητα να καταπατήσουμε τον νόμο και να υπάρξει μεταφορά απορριμμάτων από μια Περιφέρεια σε άλλη. Πρέπει να αντιληφθούμε ότι το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων που είναι πρώτα και κύρια ευθύνη της Αυτοδιοίκησης και κυρίως του πρώτου βαθμού πρέπει να επιλύεται με τα δικά της μέσα. Η Κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση και στην περίπτωση της Κέρκυρας κι σε άλλες περιοχές και δεν μπορεί ένα νησί αυτού του πληθυσμού το οποίο περιμένει 4,5 με 5 εκατομμύρια τουρίστες να μην μπορεί να οργανώσει αυτό το θέμα μέσα στα όρια της οικιστικής του ευθύνης».