Με εντάσεις έγινε σήμερα η σύσκεψη στο Λιμεναρχείο για τον ΝΑΟΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της κλειστής σύσκεψης στο Λιμεναρχείο υπό τον υπουργό Ναυτιλίας Π. Κουρουμπλή όταν αυτός προκάλεσε τον πρόεδρο του ΟΛΚΕ να παραιτηθεί με το Σπ. Στεφανίδη να του απαντά ότι αν θέλει, να του το ζητήσει γραπτώς.

Ας σημειωθεί ότι η συζήτηση έγινε ενώπιον των μελών του Δ.Σ. του ΝΑΟΚ Μάχου Γαβαλά  και Άκη Παυλογιάννη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο διάλογος που διεμήφθη ήταν ιδιαίτερα έντονος με φορείς να κάνουν λόγο για βεντέτα του ΟΛΚΕ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Στεφανίδης αρνήθηκε την ύπαρξη οποιασδήποτε κόντρας ή βεντέτας με το ΝΑΟΚ και πως ο ίδιος θα πρέπει να ακολουθήσει τη νομιμότητα.

Η κατάσταση ηρέμησε με παρέμβαση του Υπουργού ο οποίος δεσμεύτηκε πως θα φροντίσει ο ίδιος να επισπευσθούν όλες οι διαδικασίες και πως στις αρχές του Φθινοπώρου θα έρθει και πάλι στην Κέρκυρα για την τελετή απόδοσης του ΝΑΟΚ στο Δήμο και, κατά συνέπεια, στο αθλητικό σωματείο.

Παυλίδης: Προβληματικό διαζύγιο.

Ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Παυλίδης στις δηλώσεις του έκανε λόγο για «προβληματικό διαζύγιο». Όπως είπε «Κουβεντιάσαμε το θέμα της παραχώρησης του παράκτιου μετώπου από τον ΟΛΚΕ στο Δήμο Κέρκυρας, οι ημερομηνίες είναι αυτές που έχουμε συμφωνήσει. Ολοκληρώνεται ο φάκελος και παίρνει Φ.Ε.Κ. μέσα στον Ιούλιο, κάτι που σημαίνει πως τότε θα σταλεί ο φάκελος αυτός στο Υπουργείο Ναυτιλίας και σε διάστημα λίγων ημερών από τότε, θα γίνει και ο οριστικός αποχαρακτηρισμός της παραλιακής ζώνης από λιμενική. Με αυτό τον τρόπο στη συνέχει και εντός διμήνου, θα μπορεί να παραχωρηθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών στο Δήμο Κέρκυρας και έτσι θα τελειώσει με αυτό τον τρόπο και αυτό το άτυπο, «προβληματικό διαζύγιο» μεταξύ ΟΛΚΕ και ΝΑΟΚ ώστε να μπορεί και το αθλητικό σωματείο να πραγματοποιεί τις δράσεις του με έναν απρόσκοπτο τρόπο», υπογράμμισε ο βουλευτής.

Νικολούζος: Να τελειώσει αυτή η βεντέτα.

Να τελειώςει η «βεντέντα» ΟΛΚΕ – ΝΑΟΚ ζήτησε ο Δημαρχος Κέρκυρας Κωστας Νικολούζος στο πλαίσιο των χτεσινών δηλώσεων του αμεσως μετά την Συςκεψη στον Λιμεναρχείο.
Ο κ. Νικολούζος υποστήριξε ότι « Αυτό είναι απόφαση της κυβέρνησης και δεν πρόκειται για μία απλή εξαγγελία. Οι εργασίες και οι διαδικασίες τρέχουν παρά τις καθυστέρησεις και το τονίζω αυτό διότι η δέσμευση της κτηματικής υπηρεσίας ήταν πριν το Πάσχα να υποβάλλει στην αποκεντρωμένη τα θεωρημένα σχέδια για το χαρακτηρισμό του αιγιαλού και της παραλίας ιδιαίτερα στην περιοχή της Γαρίτσας. Αυτα έφυγαν πριν δύο ημέρες με πολλές δικές μας προσπάθειες και αφού είχε προηγηθεί μία διαδικασία χρονοβόρα με τον ΟΛΚΕ χωρίς αποτέλεσμα. Πλέον βρίσκονται στην αποκεντρωμένη διοίκηση και νομίζω ότι πολύ σύντομα θα προχωρήςει η διαδικασία και θα δημοσιευθεί στην εφημερίδα της κυβέρνησης».
«Ο ΟΛΚΕ προβάλλει αντιστάσεις».
Συνεχίζοντας ο Δήμαρχος υποστήριξε ότι « ο ΟΛΚΕ θα έλεγα ότι προβάλλει αντιστάσεις για λόγους που δεν μπορώ να καταλάβω και νομίζω ότι επικεντρώνεται σε μία διαμάχη με τον ΝΑΟΚ που επίσης δεν μπορώ να καταλάβω. Το ελληνικό δημόσιο είχε έναν ανεξέλεγκτο καθεστος για πάρα πολλά χρόνια και είχε αφήσει το περιθώριο στον ΝΑΟΚ καλώς η κακώς, εγώ κακώς θα έλεγα να παίρνει κάποια από τα χρήματα των σκαφών που ελλιμενίζονται. Πραγματικά δεν καταλαβαίνω όλη αυτή την βεντέτα η οποία εξελίσσεται και κυρίως όταν γίνεται μπροστά στον υπουργό ναυτιλίας όπως έγινε στο πλαίσιο της σύσκεψης».