Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι ετοιμασίες των Ελληνικών Ομογενειακών Φορέων για την παρέλαση της Ομογένειας στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης στις 22 Απριλίου.

Στο πλαίσιο αυτό απόψε πραγματοποιείται γκαλά της Ομοσπονδίας Συλλόγων Μείζονος Νέας Υόρκης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου και με την ευκαιρία της επικείμενης παρέλασης στη 5η Λεωφόρο, την επόμενη Κυριακή.

Στη δεξίωση θα παραβρεθούν πολλοί επίσημοι, όπως ο Δήμαρχος Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλέζιο, ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος, γερουσιαστές, μέλη του ΑΧΕΠΑ, εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας Γιώργος Χονδρογιάννης και άλλοι.

Το επίσημο προγραμμα που θα ακολουθήσει ο Δήμαρχος Κέρκυρας και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας είναι το ακόλουθο:

Τρίτη 17 Απριλίου

19:οο: Συνάντηση – Συζήτηση υπό την αιγίδα της Ιονίου Πολιτιστικής Ομοσπονδίας με τα Κερκυραικά Σωματεία για τα προβλήματα της Κέρκυρας. Παρουσία του Δημάρχου Κώστα Νικολούζου και του Προέδρου του Επιμελητηρίου Γιώργου Χονδρογιάννη.

20:30: Επίσημο δείπνο στην Ελληνική Ταβέρνα Telly’s.

Τετάρτη 18 Απριλίου 

11:00: Συνάντηση με τον Γενικό Πρόξενο της Νέας Υόρκης ΔΡ. Κωνσταντίνο Κούτρα.

Πέμπτη 19 Απριλίου

19:00 Πανηγυρική τελική συνάντηση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων.

Σάββατο 21 Απριλίου

19:00 Επίσημο Δείπνο – Γκαλά

Κυριακή 22 Απριλίου 

10:00 Archdiocesan Cathedral of the Holy Trinity

01:45: The 2018 Greek Independence day Parade

Επίσης αναμένεται να πραγματοποιηθούν συναντήσεις με τον Αρχιεπίσκοπο, με τον Γενικό Πρόξενο Κωνσταντίνο Κούτρα, την Διευθύντρια του ΕΟΤ κ. Καματερού και τον Επιχειρηματία κ. Μενεγάτο.

Τέλος θα γίνουν επισκέψεις στην ιστορική εκκλησιά του Αγίου Σπυρίδωνα, στο Victory food Show αλλά και συναντήσεις με τους εκπροσώπους του ΕλληνοΑμερικανικού Επιμελητηρίου.

*Φωτογραφία αρχείου.