Όλα είναι έτοιμα από πλευράς των Ελληνικών Ομογενειακών Φορέων για την παρέλαση της Ομογένειας στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης στις 22 Απριλίου.

Μάλιστα την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια η τελευταία πανομογενειακή συγκέντρωση όπου υπήρξε η παρουσία των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς, που θα παρελάσουν στην 5η Λεωφόρο, αλλά και ορισμένων από τους επίσημους προσκεκλημένους που θα βρίσκονται στις εξέδρες των επισήμων την Κυριακή.

Αξίζει να τονίσουμε ότι στην παρέλαση θα συμμετέχει και Κερκυραϊκή αντιπροσωπεία με Επικεφαλής τον Δήμαρχο Κέρκυρας Κώστα Νικολούζο αλλά και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Γιώργο Χονδρογιάννη.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, Πέτρος Γαλάτουλας στην τοποθέτηση του χαιρέτισε την αυξημένη συμμετοχή στην προετοιμασία της παρέλασης ενώ ευχαρίστησε τους χορηγούς της παρέλασης. Εξέφρασε την ικανοποίηση του για την οικονομική στήριξη από πλευράς της ομογένειας τονίζοντας ότι τα έξοδα καλύπτονται χάρη στη γενναιοδωρία της μεσαίας τάξης και όχι των ομογενών πολυεκατομμυριούχων.

O Γενικός Πρόξενος Κωνσταντίνος Κούτρας αναφέρθηκε στην εκδήλωση που έγινε χτες το απόγευμα με ομιλητή τον Καθηγητή κ. Τσουκαλά με θέμα τα 200 χρόνια από την Ελληνική επανάσταση ως παγκόσμιο γεγονός, υποστηρίζοντας ότι «αυτή την διάσταση πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας. Να καταλάβουμε πόσο σημαντικό είναι η ανάδειξη της μοναδικότητας αυτού του ιστορικού γεγονότος εδώ στην Αμερική στην Μητρόπολη του κόσμου».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ιονίου Πολιτιστικής Ομοσπονδίας Νίκος Μπάρδης αναφέρθηκε στο οικονομικό σκέλος υποστηρίζοντας ότι κάθε χρόνο στοιχίζει πάνω από μισό εκ. δολάρια. Όπως είπε «είχαμε την χαρά καταφέραμε και καλύψαμε όλα τα έξοδα αλλά δεν είμαι ευχαριστημένος καθώς πιστεύω ότι του χρόνου θα πρέπει να το ξεπεράσουμε. Είμαι χαρούμενος όμως γιατί και φέτος έχουμε μεγάλη αντιπροσωπεία από την Κέρκυρα τον Δήμαρχο το Επιμελητήριο. Όλοι στην 5η Λεωφόρο Ζήτω η Ελλάδα. Μπράβο στον Πέτρο Γαλάτουλα που καταφέραμε και σπάσαμε τα φράγματα».

Ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος από την πλευρά του τόνισε ότι «είναι ιδιαίτερη χαρά που βρίσκομαι δεύτερη φορά εδώ κοντά σας και αποκομίζω ένα δυνατό συναίσθημα και μια άποψη ότι εδώ υπάρχει μια μικρή Ελλάδα πολύ ισχυρή με ένα πολύ αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό με πολύ σκληρή δουλειά που αγωνίζεται και διαπρέπει σε  μια μεγάλη χώρα».

Αξίζει τέλος να σημειώσουμε ότι πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, Πέτρος Γαλάτουλας έδωσε τον λόγο σε αρκετούς ομιλητές μεταξύ των οποίων και στον Δημοσιογράφο Διονύση Μάμαλο όπου τον ευχαρίστησε προσωπικά αλλά και τον τηλεοπτικό σταθμό Corfutv για την παρουσία τους εκεί αλλά και για την συμμετοχή τους στην παρέλαση την Κυριακή.

Ρεπορτάζ – Φωτογραφίες: Διονύσης Μάμαλος