Στο πλαίσιο των επισκέψεων και των επαφών που πραγματοποιεί ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιώργος Χονδρογιάννης και το μέλος του Δ.Σ. Σπύρος Σιμάτης είχαν συνάντηση σήμερα με τον Ταμία της Παγκριγκόριαν Νίκο Μπάρδη.

Όπως είπε ο κ. Μπάρδης «Σήμερα για μένα είναι μια διαφορετική ημέρα, δύο άνθρωποι δικοί μου, έχουν έρθει στα γραφεία μας για να δούνε από κοντά τι ακριβώς κάνουμε, γιατί εμείς, όπως επανειλημμένα σας έχω πει στη Κέρκυρα, αντιπροσωπεύουμε περίπου 7.000 εστιατόρια σε όλη την Αμερική, είναι πολύ σημαντικό και σε αυτό τον τομέα είμαι εγώ Αντιπρόεδρος και Ταμίας στο Παγκριγκόριαν που είμαστε σήμερα εδώ. Έχουμε ξεκινήσει πριν τριάντα χρόνια από το Νιου Τζέρσεϋ και στόχος μας είναι να προσπαθούμε να κάνουμε καλύτερες αγορές για τους εστιάτορες. Δεν πουλάμε τίποτα, όμως πολλές εταιρείες από την Ελλάδα, απ’ όλα τα μέρη της Ελλάδας, έρχονται σε μας εδώ και μας φέρνουν τα προϊόντα τους, όπως για παράδειγμα έχουμε το Κρητικό το λάδι, το οποίο είναι γύρω στους 700 τόνους, ήδη κάναμε συμβόλαιο και θα βγει στα καλύτερα σούπερ μάρκετ της Αμερικής. Ο Οργανισμός αυτός έχει γραφεία σε 8 πολιτείες και ένα από τα γραφεία είναι και το δικό μας στη Νέα Υόρκη. Είμαι περήφανος που είστε εδώ σήμερα και είμαι στη διάθεση σας σε ότι μου ζητήσετε να βοηθήσω και εγώ τον τόπο μου μέσα από αυτό τον χώρο που ανήκω».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας Γιώργος Χονδρογιάννης τόνισε: «Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι που μας καλέσατε σήμερα στη Παγκριγκόριαν και έχουμε αντιληφθεί τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουμε για να πετύχουμε την εξωστρέφεια και για τα κερκυραϊκά προϊόντα. Οι επαφές μας εδώ στην Αμερική είναι πάρα πολύ σημαντικές και όταν φθάσουμε στη Κέρκυρα θα κάνουμε ειδική εκδήλωση και θα επιθυμούσαμε να είστε εσείς ο κεντρικός ομιλητής, προκειμένου να ενημερώσετε τους συναδέλφους για τις διαδικασίες και το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν για να εξάγουμε όσα προϊόντα μπορούμε. Είναι μια μεγάλη προσπάθεια, είναι επίπονη και δύσκολη, αλλά δεν πρόκειται να την αφήσουμε στην τύχη. Σας ευχαριστούμε και πάλι για την άψογη και φιλική φιλοξενία που μας επιφυλάξατε».

Το μέλος του Δ.Σ του Επιμελητηρίου Σπύρος Σιμάτης είπε: «Θέλω και από την πλευρά μου να σας ευχαριστήσω για την πρόσκληση που μας απευθύνατε για να επισκεφθούμε τα γραφεία σας και είχαμε την ευκαιρία να δούμε τις εγκαταστάσεις και τον κύκλο εργασιών που κάνετε και τις σχέσεις που έχετε αναπτύξει με άλλες εταιρείες στην Ελλάδα. Μετά την ενημέρωση που μας κάνατε θα πάρουμε κάποιες ιδέες τις οποίες θέλουμε να τις αξιοποιήσουμε και να μπορέσουμε να εξάγουμε και τα Κερκυραϊκά προϊόντα».
Ρεπορτάζ: Διονύσης Μάμαλος