Ο Πρόεδρος της Ιονίου Πολιτιστικής Ομοσπονδίας Νίκος Μπάρδης στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε με τον Δήμαρχο της Νέας Υόρκης Μπιλ Ντα Μπλάζιο, αξιοποίησε την ευκαιρία να συζητήσει μαζί του τις διαδικασίες που απαιτούνται για να υλοποιηθεί ο μεγάλος στόχος, ο οποίος τέθηκε κατά την τελευταία επίσκεψη του Δημάρχου της Κέρκυρας Κώστα Νικολούζου στη Νέα Υόρκη, για την αδελφοποίηση των δυο Δήμων.

Ήδη στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της εθνικής παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου που πραγματοποιήθηκαν πριν από λίγο καιρό, τόσο ο κύριος Νίκος Μπάρδης, όσο και ο Δήμαρχος της Κέρκυρας, συζήτησαν τις διαδικασίες με παράγοντες του Δήμου της Νέας Υόρκης, οι οποίοι δήλωσαν ένθερμοι υποστηρικτές του εγχειρήματος. Ο καθένας αντιλαμβάνεται βεβαίως ότι πρόκειται για μια εξόχως δύσκολη υπόθεση και σύνθετη διαδικασία, η οποία απαιτεί λεπτούς και επιδέξιους χειρισμούς.

Ο Πρόεδρος της Ιονίου Πολιτιστικής Ομοσπονδίας στην προχθεσινή συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο της Νέας Υόρκης Μπιλ Ντε Μπλάζιο, εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία συζήτησε με το Δήμαρχο της Αμερικανικής μεγαλούπολης λεπτομέρειες που αφορούν αυτή την σύνθετη διαδικασία. Υπάρχει πάντως η αισιοδοξία ότι μπορεί να τελεσφορήσει μελλοντικά ο μεγάλος αυτός στόχος, ο οποίος ήδη έχει υποστηρικτές.