Η 17χρονη Αννα-Μαρία Φάζιο, με καταγωγή από την Κέρκυρα, ήταν η νικήτρια του διαγωνισμού για την ανάδειξη της “Μις Ελληνική Ανεξαρτησία 2018”, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου  από τον «Εθνικό Κήρυκα».

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στο ”Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο” στην Αστόρια, υπό την οργανωτική μέριμνα της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης.

Η οικογένεια της νεαρής νικήτριας είναι μέλος στην Κοινότητα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Πορτ Ουάσιγκτον. Όπως τόνισε, όνειρό της είναι να γίνει Ψυχολόγος, ενώ κέρδισε κριτές και κοινό με τις γνώσεις της, αλλά και τα ιδιαίτερα θερμά λόγια με τα οποία μίλησε για την Ελλάδα.

Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Κώστας Μπέη.

Η Αννα-Μαρία Φάζιο παρέλαβε το στέμμα από την προκάτοχό της, Ιουλία Κοκκόση, η οποία την προέτρεψε, όπως και τις υπόλοιπες διαγωνιζόμενες, να απολαύσουν τις εμπειρίες που θα ζήσουν στο πλαίσιο της ιδιότητάς τους από την συμμετοχή στον διαγωνισμό.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά οκτώ κοπέλες. Α’ Αναπληρωματική αναδείχθηκε η Ελένη Παπαστεφάνου (Κάλυμνος) και Β’ Αναπληρωματική η Μαρία – Στυλιανή Κουτρούπης. Ακολούθησαν οι: Γεωργία Γκαντίδης (Μις Καρδίτσα), Αναστασία Αυλωνίτη (Ερρείκουσα), Ειρήνη Καββαδία (Καβάλα), Σωτηρία Φίλος (Καρπενήσι) και Νικολέττα Φίλος (Λαμία).

Στην κριτική επιτροπή συμμετείχαν συνολικά έντεκα κριτές, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, ο οποίος προσκλήθηκε από τους διοργανωτές ενόψει του συλλαλητηρίου της Κυριακής. Μαζί του ήταν οι Άρης Κουρκουμέλης, Δημήτρης Φιλιππίδης, Νομική Καστανά, Χρυσούλα Φιωτοδημητράκη, Ελένη Ψαρρά, Γιώργος Γαλάτουλας, Σοφία Φάσσος, Άννα Νότη, Κώστας Χανιωτάκης, Χρήστος Κωσταράς.

Η επιτροπή των κριτών. Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Κώστας Μπέη

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, οι υποψήφιες κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτησεις γνώσεως για την 25η Μαρτίου και την Ελληνική Επανάσταση. Στην συνέχεια, επέλεξαν μια από τις τρεις διαφορετικές ερωτήσεις κρίσεως: Μια που αφορούσε τις ενέργειες που θα έπρεπε να κάνει η Ομογένεια για την κρίση στην Ελλάδα, μια για την κρίση στην ανθρωπότητα και εναλλακτικά μια τρίτη για τους λόγους που είναι υπερήφανες για την ελληνική καταγωγή τους.

Εκτός από την οικονομική βοήθεια, κάποιες υποψήφιες τόνισαν πως οι ομογενείς θα πρέπει να επιλέγουν πάντα να επισκέπτονται την Ελλάδα. Αναφορικά με την ανθρωπότητα, η 17χρονη Ειρήνη Καββαδία εξέφρασε την άποψη ότι “οι ίδιοι οι άνθρωποι θα πρέπει πρώτα να σέβονται ο ένας τον άλλον”. Για τους λόγους που είναι υπερήφανες για την καταγωγή τους, οι περισσότερες εστίασαν στο γεγονός ότι οι περισσότερες επιστήμες ξεκίνησαν από την Ελλάδα, αλλά και τον λεξιλογικό πλούτο της ελληνικής γλώσσας.

Στην τοποθέτησή του, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, Πέτρος Γαλάτουλας, έπλεξε το εγκώμιο της προέδρου της Πολιτιστικής Επιτροπής, Αυγερινής Κατέχη, ενώ εξέφρασε την εκτίμησή του και στον Γιώργο Πατούλη, για την παρουσία του στο συλλαλητήριo.

Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Κώστας Μπέη.

“Ο κ. Πατούλης είναι πρόεδρος της ΚΕΔΕ. Μόνος του έβαλε και υπέγραψαν όλοι οι Δήμαρχοι ότι δεν θα αποδεχθούν στην ονομασία του κρατιδίου των Σκοπίων τον όρο ‘Μακεδονία’.”

Τον συντονισμό της εκδήλωσης έκαναν οι πρώην υποψήφιες Ιωάννα Κατέχη, Ειρήνη Παπανικόλα, Χριστίνα Αντωνίου και Νταϊάνα Διαμαντή, ενώ συμμετείχε εθελοντικά και η πρώην “Μις Ανεξαρτησία”, Ειρήνη Σωτηροπούλου.

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ εδώ.

Φωτογραφίες «Εθνικός Κήρυξ» – Κώστας Μπέης.