Την έναρξη των διαδικασιών αδελφοποίησης του Δήμου της Νέας Υόρκης με το Δήμο Κέρκυρας ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Ιονίου Πολιτιστικής Ομοσπονδίας Αμερικής Νίκος Μπάρδης, στη συνάντηση που είχαν τα Κερκυραϊκά Σωματεία με το Δήμαρχο Κέρκυρας Κώστα Νικολούζο και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Γιώργο Χονδρογιάννη, χθες το απόγευμα σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Πανκερκυραϊκού Θοδωρής Δουκάκης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μαθρακιωτών Κώστας Αργυρός, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ερείκουσας Αυγερινή Μουζακίτη-Φάζιο και μέλη των Συλλόγων τους.

Ο Δήμαρχος Κέρκυρας άκουσε τα προβλήματα έτσι όπως του τα εξέθεσαν οι ομογενείς, οι οποίοι είναι κοινωνοί των προβλημάτων, είτε επισκεπτόμενοι οι ίδιοι την ιδιαίτερη πατρίδα τους, είτε όπως τους τα μεταφέρουν τα συγγενικά τους πρόσωπα.

Από την πλευρά του ο κύριος Νικολούζος απάντησε σε όλα τα θέματα που του τέθηκαν και αναφέρθηκε στις διαδικασίες που έχουν δρομολογηθεί για την αντιμετώπιση τους. Ιδιαίτερη μνεία έκανε στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, της ύδρευσης ,του οδικού δικτύου, αλλά και στα προβλήματα του Νοσοκομείου.Όσον αφορά τα Διαπόντια Νησιά τόνισε πως στην ατζέντα της Δημοτικής Αρχής είναι η διαμόρφωση μιας ήπιας μορφής τουριστικής ανάπτυξης σε συνδυασμό πάντα και με την επικοινωνία μεταξύ των νησιών.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Πρόεδρος της Ιονίου Πολιτιστικής Ομοσπονδίας υπό την αιγίδα της οποίας έγινε η συνάντηση. Ο κ. Μπάρδης επεσήμανε ότι η προώθηση των προβλήματα του Νοσοκομείου της Κέρκυρας είναι προτεραιότητα της ομογένειας.
Ρεπορτάζ – Φωτογραφίες: Διονύσης Μάμαλος.