Σε πανομογενειακή εκδήλωση παρευρέθηκε το Σάββατο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Εργασίας, Εφη Αχτσιόγλου. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η συζήτηση με ομογενείς σχετικά με την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα αλλά και για θέματα που απασχολούν την Ομογένεια.

Πρόκειται για την πρώτη παρουσία πολιτικού προσώπου από την Ελλάδα σε κομματική εκδήλωση έπειτα από τη ρύθμιση της διαδικασίας για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού.

Η κ. Αχτσιόγλου καλωσόρισε τον κόσμο στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Κεφαλονίτικο Σπίτι, στην Αστόρια.

«Έχουμε ξεκινήσει από το καλοκαίρι μια μεγάλη προσπάθεια για την υλοποίηση του λεγόμενου προοδευτικού προσκλητηρίου που απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας μετά τις εθνικές εκλογές. Ένα προσκλητήριο προς κάθε δημοκράτη και προοδευτικό πολίτη, προκειμένου να ενώσει τις δυνάμεις του και τις ελπίδες του με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ξεκινήσαμε μια μεγάλη καμπάνια σε όλη τη χώρα με τις ανοιχτές συνελεύσεις που κάνουμε. Η λογική που ακολουθούμε είναι ότι κάνουμε μια εισήγηση σε σχέση με την πολιτική κατάσταση και με το πώς ο ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζει τα βήματά του και μετά ακολουθεί μια συζήτηση η οποία περιλαμβάνει και κριτική, ερωτήσεις και προτάσεις» ανέφερε η κ. Αχτσιόγλου στην ομιλία της.

(Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Ζαφείρης Χαϊτίδης)

Η βουλευτής έκανε αναφορά στην έως τώρα διακυβέρνηση της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία ενώ αναφέρθηκε και στην πρόσφατη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. «Δεν επετεύχθη κανένα βήμα ώστε να υπάρξει μια σαφής καταδίκη από τις ΗΠΑ προς την στάση της Τουρκίας. Δεν υπήρξε υποστήριξη της Ελλάδας για αυτά τα οποία συμβαίνουν» είπε μεταξύ άλλων.

Την κ. Αχτσιόγλου προλόγισε η Γεωργία Λιγνού ενώ στην εκδήλωση παρευρέθη και η Νατάσσα Ρωμανού, υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές και ομότιμη καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Columbia (Κολούμπια) για θέματα κλίματος και κλιματικής αλλαγής.

Ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα με τον τενόρο Δημήτρη Γιούσσι Τσινόπουλο, τη σοπράνο Νίνα Κάσση και Τζέστιν Πάιπερ στο πιάνο να αποδίδουν έργα Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Σακελλαρίδη και άλλων συνθετών.

Πηγή: https://www.ekirikas.com/