Τελευταία ημέρα σήμερα για τις δράσεις υπό την επίβλεψη του Τμήματος Πρασίνου της Διεύθυνσης Πρωτογενούς Τομέα & Αστικού Πρασίνου του Δήμου Κέρκυρας περιμετρικά του Άλσους των Φυλακών, οι οποίες είχαν ξεκινήσει προς τα τέλη του Νοέμβρη.

Τις εργασίες εκτέλεσαν συνεργεία στελεχωμένα από συμβασιούχους του Δασαρχείου (8μηνα ΟΑΕΔ), με την υποστήριξη σε μέσα (μηχανήματα) από την Υπηρεσία Πρασίνου.

Σύμφωνα με το Δήμο, «η παρέμβαση αφορούσε απαραίτητους καθαρισμούς της χαμηλής βλάστησης, κλάδεμα δέντρων για λόγους πυρασφάλειας, καθώς και κοπές κυρίως πεύκων τα οποία είχαν πάρει επικίνδυνη κλίση προς τις παρακείμενες οικίες της οδού Γρ. Μαρασλή καθώς και των Φυλακών.

Οι συγκεκριμένες εργασίες εκτελέστηκαν έπειτα από πολλά χρόνια κυρίως για λόγους πυρασφάλειας, αλλά ικανοποιώντας και ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων των ωφελούμενων περιοχών (οδοί Κύπρου, Γρ. Μαρασλή και πάροδοι), καθώς και των σχολείων της ευρύτερης περιοχής (6ο και 12ο Δημοτικό Σχολείο, Ειδικό Δημοτικό Σχολείο).

Πρόκειται για παρεμβάσεις οι οποίες, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Αστικού Πρασίνου Σπύρο Ασπιώτη, ήταν απαραίτητες κυρίως για τη δημόσια ασφάλεια. Η Υπηρεσία συνεχίζει τις δράσεις της σε όλα τα σημεία του Δήμου όπου κρίνονται απαραίτητες και επικεντρώνονται εντός του αστικού ιστού».