”«Κουρτίνα» τα σκουπίδια για τα τεράστια προβλήματα του νησιού”, του Διονύση Μάμαλου.

by Διονύσης Μάμαλος on 18/02/2018 - 12:02

Τα σκουπίδια δεν αποτελούν μόνο το κυριότερο πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει και να επιλύσει το νησί μας, αλλά αποτελούν και την «κουρτίνα» για να κρυφτούν τα υπόλοιπα προβλήματα, τα οποία επίσης παρουσιάζουν έξαρση, αλλά και έντονο προβληματισμό για τους κατοίκους του νησιού μας. Μετά σκουπίδια, τεράστιο πρόβλημα καταγράφεται στο οδικό δίκτυο, που πλέον σε αρκετές περιπτώσεις είναι αδιάβατοι οι δρόμοι και επικίνδυνοι για τους εποχούμενους.

Επίσης σε έξαρση βρίσκεται το πρόβλημα με την καταστρεπτική κοπή των ελαιοδέντρων, αλλά και με τον ηλεκτροφωτισμό τόσο των δημοτικό, όσο και τον ηλεκτροφωτισμό στους επαρχιακούς δρόμους. Και όλα αυτά λίγο πριν τις ημέρες του Πάσχα, που σηματοδοτεί ουσιαστικά και την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου. Βεβαίως κυριαρχεί η αγωνία για το τι θα γίνει και ποια θα είναι η εξέλιξη της υπόθεσης που σχετίζεται με τη διαχείριση των απορριμμάτων, αλλά και τα προβλήματα που προαναφέραμε, μαζί βεβαίως με την προβληματική υδροδότηση, είναι μείζονα και σε καμία περίπτωση δεν συνάδουν με έναν σύγχρονο τουριστικό προορισμό, όπως είναι η Κέρκυρα και από τους κορυφαίους της χώρας.

Στην ημερήσια διάταξη είναι τα παράπονα των εποχούμενων συμπολιτών μας που πέφτουν σε λακκούβες – πηγάδια με αποτέλεσμα να παθαίνουν ζημιές σε ζάντες και λάστιχα με τελικό προορισμό τα βουλκανιζατέρ. Οι φωτογραφίες από τις επικίνδυνες λακκούβες, αλλά και από το αποτέλεσμα μετά την «πρόσκρουση» σε αυτές που έχουν ως αποτέλεσμα «τσαλακωμένες» ζάντες και σπασμένα λάστιχα, να έχουν κατακλύσει τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Αρκετοί από τους παθόντες προσφεύγουν κατά της Περιφέρειας και του Δήμου ζητώντας αποζημιώσεις.

Στην δρόμο μεταξύ Βασιλάτικων και Νεοχωράκι έχει υποστεί καθίζηση με άμεσο κίνδυνο για τα διερχόμενα οχήματα και κυρίως για το λεωφορείο που μεταφέρει μαθητές. Μάλιστα οι γονείς προειδοποιούν ότι αν δεν υπάρξει άμεση παρέμβαση για την αποκατάσταση της ζημιάς που έχει προκληθεί, θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.

Στην ίδια κατάσταση βρίσκεται και το οδικό δίκτυο από τη Δάφνη προς Αρμενάδες και Ραχτάδες. Επιπλέον στο συγκεκριμένο δρόμο τα κλαδιά από τα δέντρα εμποδίζουν τη διέλευση των οχημάτων και το Υπεραστικό ΚΤΕΛ έχει προειδοποιήσει ότι αν δεν κοπούν τα κλαδιά, θα σταματήσει τα δρομολόγια. Βεβαίως αυτό το πρόβλημα δεν καταγράφεται μόνο στο συγκεκριμένο σημείο, αλλά σε πολλά σημεία του νησιού και μάλιστα σε οδικές αρτηρίες που οδηγούν σε τουριστικά μέρη, με αποτέλεσμα ο Σύνδεσμος Τουριστικών Πρακτόρων της Κέρκυρας να διαμαρτύρεται εντονότατα προς τους αρμόδιους για να προχωρήσουν στις απαραίτητες παρεμβάσεις.

Τα ίδια προβλήματα εντοπίζονται και στον ηλεκτροφωτισμό που αρκούντως προβληματικός. Βεβαίως το πρόβλημα αυτό δεν καταγράφεται μόνο στη Κερκυραική ύπαιθρο αλλά συναντιέται και σε συγκεκριμένες περιοχής της πόλης, όπως στη Μμαρασλή που βρίσκεται στο σκοτάδι ή στο δρόμο της τάφρου του νέου  Φρουρίου που αποτελεί είσοδο για την πόλη. Στους Αρμενάδες το χωριό παραμένει χωρίς δημοτικό φωτισμό για πάνω από 11 μέρες, ενώ στους Αργυράδες το πρόβλημα διαρκεί πολύ περισσότερες μέρες.

Κάπως έτσι διαμορφώνεται η κατάσταση λίγες ημέρες πριν από το Πάσχα, αλλά και λίγες ημέρες πριν την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου. Βεβαίως οι Πρόεδροι διαμαρτύρονται γιατί ακόμα δεν τους έχει καταβληθεί παγία για το 2018, αφού βεβαίως ακόμα δεν έχει εγκριθεί ο προϋπολογισμός από την Αποκεντρωμένη μετά την καθυστερημένη ψήφιση του από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Για μια ακόμα χρονιά είμαστε απροετοίμαστοι για την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου.

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ”Επισημάνσεις της Κυριακής” 18-02-2018.

Διονύσης Μάμαλος”«Κουρτίνα» τα σκουπίδια για τα τεράστια προβλήματα του νησιού”, του Διονύση Μάμαλου.

Related Posts

Take a look at these posts