Αυστηρότερες ποινές και προϋποθέσεις για την κοπή των ελαιοδέντρων αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο.
Η απόφαση αυτή έχει ισχύ σε επίπεδο Περιφέρειας, αλλά παράλληλα αποτελεί και την πρόταση που θα φύγει από τα Ιόνια για το αρμόδιο υπουργείο και θα συμπεριληφθεί στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου ώστε να αποκτήσει ισχύ νόμου.

Επίσης στη συνεδρίαση της Τετάρτης 22 Ιανουαρίου συζητήθηκε επί μακρόν το θέμα που έχει προκύψει με το μηχάνημα του κινητού ΚΤΕΟ που βρίσκεται στους Παξούς και το οποίο βρίσκεται σε αχρηστία. Πρόκειται για ένα μηχάνημα που παραχωρήθηκε από το Υπουργείο Συγκοινωνιών, αντί του ποσού ενοικίου των 110 χιλιάδων ευρώ, μεταφέρθηκε από την Αλεξανδρούπολη στους Παξούς αλλά διαπιστώθηκε ότι ήταν χαλασμένο και η επισκευή του κοστίζει πάνω από 90 χιλιάδες. Είτε το μηχάνημα ήταν εξαρχής προβληματικό είτε χάλασε κατά τη μεταφορά του, το θέμα είναι ότι σήμερα ο Δήμος Παξών ζητά ή να επισκευαστεί ή να αποσυρθεί από τους Παξούς. Το Περιφερειακό Συμβούλιο το συζήτησε και παρότι υπήρξαν απόψεις που ήθελαν να επιστραφεί το μηχάνημα στο Υπουργείο τελικά αποφάσισε να εξετάσει περαιτέρω το θέμα. Οι Παξινοί πάντως, με ειδική ρύθμιση που αφορά τα πολύ μικρά νησιά, δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα αφού δεν επιβάλεται ο έλεγχος από ΚΤΕΟ των οχημάτων που κινούνται στο νησί.

Τέλος, ομόφωνα το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε να στηρίξει στο δικαστήριο 17 εργαζόμενους οι οποίοι διεκδικούν δύο μηνών δεδουλευμένα. Πρόκειται για εργαζόμενους που είχαν προσληφθεί με προγράμματα του ΟΑΕΔ και εργαζόταν στην Περιφέρεια. Όταν τελείωσε το πρόγραμμα προσέφυγαν στο δικαστήριο και με απόφαση ασφαλιστικών μέτρων συνέχισαν να εργάζονται για δύο μήνες παραπάνω. Όμως οι υπηρεσίες της Περιφέρειας δεν είχαν κωδικό για να τους πληρώσουν δεδομένου ότι το προηγούμενο διάστημα πληρωνόταν από το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ. Η Περιφερειακή Αρχή επιθυμεί την παραμονή στην εργασία τους και των 17 αφού έχει έλλειψη προσωπικού. Τελικά η ΠΙΝ θα συνεχίσει να αναζητεί τρόπους για την πληρωμή των δεδουλευμένων τους και θα τους στηρίξει στο δικαστήριο που θα γίνει στο τέλος του μήνα. Το θέμα έφερε στο Περιφερειακό Συμβούλιο η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Πηγή: Ερα Κέρκυρας