Με 51 θέματα συνεδρίασε την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Κεντρικής Κέρκυρας. Τα περισσότερα από αυτά αποτελούσαν παλιές εκκρεμότητες έργων που έφτασαν στο χρονικό όριο των προθεσμιών τους και έπρεπε να ληφθούν αποφάσεις προκειμένου να μην χαθούν χρηματοδοτήσεις.

Από τη διαδικασία των ερωτήσεων προέκυψε συζήτηση σε πολύ ενδιαφέροντα ζητήματα που απασχολούν το Δήμο.
Το σημαντικότερο ήταν η πυρκαγιά στο Μαντούκι από την οποία προκύπτουν ερωτήματα σχετικά με τη διαχείριση του πυκνοδομημένου ιστορικού κέντρου της πόλης σε περιπτώσεις πυρκαγιάς ή άλλων φυσικών καταστροφών. Στο θέμα αυτό έθεσαν τον προβληματισμό τους όλες οι παρατάξεις και ζήτησαν να συζητηθεί συνολικά το ζήτημα της πολιτικής προστασίας του Δήμου.

Όπως ανακοίνωσε η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου την Παρασκευή (σ.σ. σήμερα) θα συνεδριάσει το Συντονιστικό και θα συζητήσει εκτός από τα θέματα που είναι προγραμματισμένα και τα συμπεράσματα που προκύπτουν από την πυρκαγιά στο Μαντούκι. Επίσης είπε ότι είναι σε εξέλιξη η εκπόνηση σχεδίου αντιμετώπισης των εν λόγω κινδύνων. Η κ. Υδραίου προανήγγειλε «σκληρά μέτρα τα οποία θα ληφθούν σε συνεργασία με την αστυνομία ώστε να περιοριστεί η παράνομη στάθμευση που κλείνει τους δρόμους» και ενημέρωσε ότι «υπάρχει πολύ μεγάλη προσφορά από πολίτες και φορείς σε βοήθεια για τις οικογένειες που επλήγησαν από την πυρκαγιά».

Πηγή: ΕΡΤ Κέρκυρας