Την ανάγκη ενός νέου και σύγχρονου στρατηγικού σχεδιασμού του Κερκυραϊκού τουρισμού, με στόχευση την αναβάθμιση της ποιότητας, της διαχείρισης του προορισμού και της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου επεσήμανε στον σύντομο χαιρετισμό του ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ανοιχτός Δήμος» Σπύρος Παντελιός.

Ο κ. Παντελιός αφού εξήρε τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων Περικλή Κατσαρό τόσο για την διοίκηση της Ομοσπονδίας, όσο για τον δυναμικό και τεκμηριωμένο λόγο του, επεσήμανε την ανάγκη να υπάρξει συνεννόηση όλων των θεσμικών παραγόντων οι οποίοι εμπλέκονται στην τουριστική οικονομία με στόχο την απάλειψη των κακώς κειμένων, τον υπερκερασμό των προβλημάτων και τις στρεβλώσεις, όπως η υπερφορολόγηση που αποτελεί «βρόγχο» στις επιχειρήσεις και κυρίως στις μικρομεσαίες και καθιστούν τον τουρισμό μας μη ανταγωνιστικό έναντι των ξένων ανταγωνιστών.

Μάλιστα προσέθεσε ότι η πολιτεία θα πρέπει να ρυθμίσει την λειτουργία των βραχυχρόνιων μισθώσεων για να μην δημιουργείται αθέμιτος ανταγωνισμός και κυρίως του all inclusive.

Τέλος ο Σπύρος Παντελιός τόνισε ότι ο συνδυασμός του «Ανοιχτός Δήμος» το επόμενο χρονικό διάστημα θα παρουσιάσει μία ολοκληρωμένη πρόταση για την αναβάθμιση του τουριστικού μας προορισμού.