Στο πλαίσιο των επισκέψεων και των επαφών που πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιώργος Χονδρογιάννης και το μέλος του Δ.Σ. Σπύρος Σιμάτης στην Αμερική, είχαν συνάντηση με τον Ταμία της «Παγκριγκόριαν» Νίκο Μπάρδη.

Όπως είπε ο κ. Μπάρδης: «Έχουμε ξεκινήσει πριν τριάντα χρόνια από το Νιου Τζέρσεϋ και στόχος μας είναι να προσπαθούμε να κάνουμε καλύτερες αγορές για τους εστιάτορες. Δεν πουλάμε τίποτα, όμως πολλές εταιρείες από την Ελλάδα, απ’ όλα τα μέρη της Ελλάδας, έρχονται σε μας εδώ και μας φέρνουν τα προϊόντα τους, όπως για παράδειγμα έχουμε το Κρητικό το λάδι, το οποίο είναι γύρω στους 700 τόνους, ήδη κάναμε συμβόλαιο και θα βγει στα καλύτερα σούπερ μάρκετ της Αμερικής. Ο Οργανισμός αυτός έχει γραφεία σε 8 πολιτείες και ένα από τα γραφεία είναι και το δικό μας στη Νέα Υόρκη».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας Γιώργος Χονδρογιάννης τόνισε: «Είναι μια μεγάλη προσπάθεια, είναι επίπονη και δύσκολη, αλλά δεν πρόκειται να την αφήσουμε στην τύχη. Σας ευχαριστούμε και πάλι για την άψογη και φιλική φιλοξενία που μας επιφυλάξατε».

Το μέλος του Δ.Σ του Επιμελητηρίου Σπύρος Σιμάτης είπε: «Μετά την ενημέρωση που μας κάνατε θα πάρουμε κάποιες ιδέες τις οποίες θέλουμε να τις αξιοποιήσουμε και να μπορέσουμε να εξάγουμε και τα Κερκυραϊκά προϊόντα».

Δείτε το ρεπορτάζ του Διονύση Μάμαλου.