Ο Πρώην υπουργός Νίκος Δένδιας και Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. μιλώντας στην εκπομπή του Corfutv «Λόγος Αντίλογος» στον Διονύση Μάμαλο και στον Σπύρο Ρίκο, αναφέρθηκε στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος αλλά και στην ημερίδα που συμμετείχε με θέμα «Περιβάλλον, η ζωή μας, η πρότασή μας!».

Ο κ. Δένδιας όμως δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζει το νησί αλλά και στο έργο των φραγμάτων.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας καταλόγισε ευθύνες στην κυβέρνηση και για τη διαχείριση των περιβαλλοντικών καταστροφών και προβλημάτων.

Για τα απορρίμματα της Κέρκυρας.

Αναφερόμενος στην κατάσταση της Κέρκυρας με τα απορρίμματα τόνισε ότι «θα ήταν ειρωνεία να γιορτάσουμε την ημέρα Περιβάλλοντος στην Κέρκυρα. Ας την αναβάλουμε για του χρόνου», ενώ αναρωτήθηκε αν θα υπάρξει κάποια λύση σε αυτό απίστευτο πράγμα…

Όπως είπε «Δεν θα αποδώσω ευθύνες δεν το κάνω ποτέ. Είναι εμφανές και η Κερκυραϊκή Κοινωνία ξέρει πάρα πολύ καλά τη έχει συμβεί. Τώρα ήρθε ο λογαριασμός… Το μόνο που εγώ μπορώ να κάνω είναι αν νομίζουν οι συμπατριώτες μου ότι μπορώ να συνεισφέρω στην λύση των προβλημάτων είμαι πάντα στην διάθεση τους».

Πρέπει όλοι μαζί να σηκώσουμε ξανά αυτό τον τόπο.

Συνεχίζοντας ο κ. Δένδιας τόνισε ότι «συνδυάζουμε το περιβάλλον για το φυσικό περιβάλλον. Περιβάλλον είναι και το ανθρωπογενές . Στην Κέρκυρα υπήρξε μία τεράστια προσπάθεια και διέρρευσα όσες δυνάμεις μπορούσα και πετύχαμε αυτό που για έμενα υπήρξε θρίαμβος τότε το να γίνει η Κέρκυρα μνημείο της ΟΥΝΕΣΚΟ. Ακόμα θυμάμαι τις αλλεπάλληλες φορές που πηγαινοερχόμουν στο Παρίσι για αυτό. Δεν βλέπω από αυτό να έχουν προκύψει τα οφέλη τα οποία θα περίμενε κανείς. την εκμετάλλευση την θετική, την διαφήμιση του την εκμετάλλευση του αρχιτεκτονικού μας πλούτου. Πραγματικά αυτό είναι ανέκδοτο αν καταλήγουμε να μπαίνουν φωτιές στα Φρούρια. Είναι κρίμα η Κέρκυρα να δείχνει την εικόνα της εγκατάλειψης. Είναι κρίμα είναι ένας ευλογημένος τόπος. Ο τουρισμός πάει πάρα πολύ καλά. Με λίγη προσπάθεια και οργάνωση, με ομόνοια δεν έχουμε να μοιράσουμε τίποτε. Οι λύσεις είναι προφανείς και γενικά αποδεκτές. Μπορούμε όλοι μαζί πρέπει να σηκώσουμε τον τόπο, να τον πάμε μπροστά».

Για φράγματα.

Αναφερόμενος στο έργο των φραγμάτων υποστήριξε ότι «εφόσον η Νέα Δημοκρατία κερδίσει τις επόμενες εκλογές όπως περιμένουμε θα ζητήσω από την Τ.Α. ανεξαρτήτως κόμματος και παράταξης να δηλώσουν αν θέλουν να στηρίξουν πάλι να αναθερμάνουμε αυτή την ιστορία. Εφόσον η παρούσα Κυβέρνηση δεν έχει δημιουργήσει τέτοια βλάβη που να είναι μη επανορθώσιμη γιατί κακά τα ψέμματα αυτή την στιγμή αν χάσουμε 200εκ δεν είναι εύκολο να ξαναβρούμε τέτοια χρήματα. Εμένα μου έκανε εντύπωση η χαλαρή αντίδραση των Κερκυραίων στο να ονομάζεται Φαραωνικό ένα τέτοιο έργο. Εγώ θα στηρίξω ένα τέτοιο έργο μόνο όταν οι τοπικοί φορείς θα συμφωνήσουν».

Δείτε το απόσπασμα της τοποθέτησης του κ. Δένδια.