Στην υπόθεση του Ερημίτη αναφέρθηκε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υπουργός Νίκος Δένδιας, μιλώντας στο Corfutv στο πλαίσιο της εκπομπής «ΛΟΓΟΣ ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ» το βράδυ της Τρίτης.

Ο κ. Δένδιας χαρακτήρισε την διαδικασία που έχει ακολουθηθεί από το ΤΑΙΠΕΔ «ντροπή», προσθέτοντας ότι πιθανότητα το επόμενο διάστημα η άδεια να προσβληθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Συγκεκριμένα ο κ. Δένδιας υποστήριξε τα εξής:

«Το ΤΑΙΠΕΔ έκανε μία απαράδεκτη διαδικασία. Ξέρετε ότι εμείς στη Νέα Δημοκρατία δεν έχουμε κάτι κατά των ιδιωτικοποιήσεων, όμως έχουμε πολλά πράγματα εναντίον του να δουλεύεται το Ελληνικό Δημόσιο. Αυτό το οποίο συνέβη είναι ότι δημιουργήθηκε ένα δικαίωμα επιφάνειας προκηρύχθηκε καινοφανές για το Ελληνικό Δίκαιο, προκηρύχθηκε το άγνωστο σε όλο τον κόσμο δικαίωμα επιφάνειας που είναι μία αποψιλωμένη επικαρπία και μετά από 99 χρόνια θα γύρναγε πίσω στο ελληνικό κράτος και μετά από δύο χρόνια προκηρύχθηκε στο οικοδομήσιμο κομμάτι πλήρης κυριότητα η οποία πωληθεί έναντι του γελοίου ποσού των 2 εκατομμυρίων € διότι βεβαίως ουδείς άλλος πλην του Επιφανιούχου είχε συμφέρον να συμμετάσχει σε αυτό το διαγωνισμό. Αυτά είναι γελοία πράγματα, επιεικώς γελοία και είναι ντροπή για το ΤΑΙΠΕΔ, πραγματικά ντροπή.

Εγώ απορώ πως οι Κερκυραϊκοί φορείς δεν έχουν αντιδράσει ακόμα πιο έντονα, χαίρομαι όμως και πρέπει να το πω διότι όλοι και Κερκυραϊκοί φορείς είναι εναντίον αυτής της απαράδεκτης διαδικασίας πολύ δε είναι και κατ΄ουσίαν εναντίον της πώλησης του Ερημίτη είναι αυτά τα πράγματα διαδικασίες «Μποτσουάνα» δεν είναι για την διαδικασίες ευνοουμένου κράτους. Αν και Μποτσουάνα έχει μία σοβαρή κυβέρνηση του ΤΑΙΠΕΔ στην Μποτσουάνα δεν θα μπορούσε να κάνει τέτοια πράγματα.

Το κοιτάω νομικά το θέμα κάθε άδεια που εκδίδεται μπορεί κάλλιστα να προσβληθεί και τολμώ να πω ότι πιθανότητα θα προσβληθεί έχουν ασκηθεί δύο προσβολές στο παρελθόν στο συμβούλιο της επικρατείας δεν υπήρξαν ανεπιτυχής νομίζω ότι θα μπορούσε να ήταν και πιο τεκμηριωμένες για να το πω με ποια Βίκυ τρόπο όμως αυτό δε σημαίνει ότι η μάχη για τον ερημίτη έχει χαθεί. Υπάρχουν αλλοδαποί φίλοι της Κέρκυρας οι οποίοι είναι απολύτως διατεθειμένοι να βοηθήσουν μία τέτοια διαδικασία απόδοσης στην δημόσια χρήση».